Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Édesség utáni vágy ellen?

Édesség utáni vágy ellen?

Figyelt kérdés
Rettenetes édesszájú vagyok és nagyban hátráltat az életmód váltásban! Van valami módszer ami nektek bevált?

2018. jan. 3. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:
61%

A nagyon masszív édességvágyat a durva szénhidrátcsökkentés is megszüntette, de a mindennapi édességevést azért ettől még nem hagytam abba, ahhoz elhatározás kellett. Viszont cukros édességeket az életmódváltásom óta nem eszem (csak kilengésként, extrém ritkán), mivel anno kizártam a cukrot. Jóféle, tápanyagdús édességeket eszem, amik jobbára békén hagyják az inzulinszintemet s a szénhidrátokkal összefüggő vágyak és túlevés sem jelentkezik így. Ez nekem megteszi.

Most épp édességmentesen próbálok táplálkozni, minél több napot összehozok, annál könnyebb lesz később. A régi szokások elég makacsak.

Meg kell emberelned magad, ha változtatni akarsz, de bizonyos étrendi váltások tuti sokat segítenek. Leírtam, nekem mi volt jó, de másnak ez kontraproduktív is lehet s mondjuk a gyümölcs a jó (ami nekem pont nem, szinte merő cukor és amúgysem édesség nekem, teljesen más kategória).

2018. jan. 3. 21:59
 2/4 anonim válasza:
100%
Önuralom. Nekem ez segített. Egyszerűen elhatároztam hogy nem eszem és kész. Pedig ha valaki nagyon édesszájú az én vagyok. De Egyszerűen elhatároztam magam, és olyan erősen kitartottam a döntésem mellett, hogy a karácsonyi időszakban - amikor amúgy is nagyobb a kísértés - nem hogy nem híztam, de 12 kilótól szabadultam meg. Szóval szerintem főleg önuralom és elhatározás. Tényleg akarat kell. Ja és plusz tipp: ha nagyon kívánnál valami édességet rágcsálj el valami egészségesebb nasit én pl a diót,mandulát, szárított gyümölcsöket imádom de szinte végtelen ezek tárháza. Vagy igyál ilyenkor 2-3 pohár vizet. Az eltelíti a gyomrot. De ne igyál egy nap 3 liternél többet mert a.túl sok víz ugyanolyan káros lehet mint a túl kevés.
2018. jan. 3. 22:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek.
2018. jan. 4. 06:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyél diétás édességeket: fehérje chips,cukorka,csokik, speciális élelmiszer boltokba lehet ilyet kapni.
2018. jan. 4. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!