Miért az izomból fogy az ember először?
Ha nem eszünk de pihenünk sokat akkor miért az izmot bontja le előbb a szervezetünk, és miért akkor bontja a zsírt ha sportolunk?
Nem értem hogy tudott az ember úgy kifejlődni a sokezer év alatt hogy arra vetemedjen, hogy ha nem kap kaját 2 napig akkor elkezdje lebontani az izomzatát. Ha abbol egyszerűbb energiát nyerni, akkor használja azt edzéskor, zsírral vegyítve, amikor nem dolgozik akkormeg használja fel a zsírt. Miért nem igy van ez? Vagy még csak félig vagyunk kifejlődve és majd ha a szervezet rájön hogy ez így nem túl előnyös akkor megváltozik?
Meg még egy dolog kérdés ami nem igazán ez a téma.
Ha engem az agyam irányít akkor az agyam utasítására gondolkozok ezeken. De ha az agyam ezeken gondolkozik és az agyam iranyítja a testemet akkor az agyam miért nem változtatja meg az izom és zsírfelhasználás arányát?
Nem értem hogy működnek a dolgok valaki világosítson fel ._.
Az agy csodálatos, de nem tud akárhogy beavatkozni a fizikai alapműködésünkbe... Ami amúgy remek, egyáltalán nem olyan bután működik, mint egyesek hiszik.
Alapvetően a zsírt használja fel energiának a test, azért van. De ha sokáig nem eszel, akkor természetesen izomnak is muszáj bomlania, hiszen a szervezeted folyamatosan fehérjét igényel, míg aminosavraktáraink nincsenek. Zsírból nem lehet fehérjét létrehozni, muszáj izmot bontani hozzá. De ez az energiahiány aprócska töredéke, a zöme zsírból megy - de azért ennyire nem szép a helyzet, mivel éhezéskor a költséges izmok nem létfontosságú részének lebontása elég jó ötlet tud lenni egy túlélésre játszó szervezet számára. Persze ezt nem viszi túlzásba, hisz egy izomgyenge testtel nehezebb levadászni az ételt, próbál lavírozni, ahogy az evolúciója engedi.
Mindenesetre ha egy eleve nem izmos, de hájas ember nem eszik hetekig, akkor várhatóan főleg zsírból fogy, de nyilván izomból is kénytelen, akkor is, ha minimális van neki. Izmosabban jobban apad az izom, de az oltári nagy baromság, hogy főleg izomból fogynánk ilyenkor. Nem vagyunk evolúciós zsákutca, hogy hájasan haljunk bele az éhezésbe.
De azt el tudom képzelni, hogy erősen szór az ember ebben is, ki több izmot veszít ugyanolyan helyzetben, ki kevesebbet. De böjtkor rendesen megy le a zsír, mindenkinél.
Sok helyen olvastam hogy a koplalást azért sem ajánlják fogyókúrákban mert nem azt érjük el vele amit akarunk, tehat nem zsírból fogunk veszíteni vele.
De így logikusabbnak hangzik ahogy leírtátok. Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!