Miért hazudnak a kövérebb emberek arról, hogy mennyit esznek?
Nem nehéz rájönni, miért...
Mert ha bevallanám, hogy mennyi gyorskaját összeeszek egy héten, akkor jönne a megjegyzés, hogy na igen, ezért vagy te dagadt...
Én mondjuk nem szoktam hazudni a kajálásomról.
A súlyomról igen. Pofátlan bunkó dolog rákérdezni a másik súlyára, de ha már rákérdeznek, azt mondom, nem tudom, nem mérem magam (ami igaz is, kb. fél évente mérem magam). Vagy 5-6 kilóval kevesebbet mondok.
Ha azt mondja egy molett nő, hogy keveset eszik, akkor a többiek hihetik azt, hogy valóban genetika. Na de a genetika nem azt jelenti, hogy bármennyit ehet, kövér marad, hanem azt, hogy oda kell figyelnie, mert a genetikája miatt könnyebben hízik.
Te meg keress más szórakozást, ne a nálad kövérebbeket csúfold.
Szerintem sokszor tényleg önámításról van szó, saját maguk számára nem tűnik soknak, és ugye ott van még a "más szemében a szálkát is, sajátjában még a gerendát sem" mentalitás..A korábbi vitákra is reagálnék, az emberi test elég egyszerű mechanizmusok mentén működik, alapvetően a tartalékolásra berendezkedve. Természetesen sokat számít a genetika, de csak bizonyos határokon belül. Ha több energiát viszel be, mint amennyit elhasználsz akkor hízni fogsz, ellenkező esetben pedig felhasználja a szervezet a tartalékait.(=fogysz) Itt jön képbe a genetika, mennyire vagy hajlamos a zsírosodásra, mennyi kalóriát égetsz el egy nap, mennyi izmot tart fenn a szervezeted (több izom--> nagyobb kalóriaszükséglet-->tehát többet ehetsz) stb.
De ez csak bizonyos határokon belül érvényes, nincs olyan, hogy valaki 2-3x annyit ehet, mint egy átlag ember és mégsem hízik..
9, olyan nincs,hogy ők csak úgy fogyhatnak le ha koplalnak meg 2 órákat mozognak :DD Nulla mozgással is le lehet fogyni és a kövéreknek még könnyebb is lefogyni hiszen több energiát igényel a szervezetük mint egy vékonynak szóval kicsit több kalória mellett is fogyniuk kellene.
Ne legyenek illúzióink én nagyon is megdolgozom a testemért,amikor erről beszélek akkor persze mindig kapom a " neked minek? vékony vagy" kommenteket. jól van az úgy nehogy még jobb alakom legyen mint most.
Én csak nem értem,hogy egy vékony embert lehet bántani,hogy "gebe" ,de nem mondhatom ugyanerre,hogy disznó,mert akkor milyen gonosz vagyok.
És nem egyszer szidtak engem meg beállítottak mindenféle nagyképűnek amikor bármi ésszerűt mondtam a fogyásról,mint pl ez,hogy kalória deficit kell és fogyni fogsz. Vagy azt mertem állítani,hogy az este 6 után nem eszek urban legenda ,mert este 11kor is lehet enni és fogyni fogsz,ha figyelsz a napi bevitelre.
De köszönöm a válaszokat is,abból leszűrtem,hogy valószínűleg azaz igazság,hogy maga előtt sem meri bevallani ,hogy mennyit eszik és semmi akaratereje a fogyáshoz,bár szeretne csinos lenni ,de inkább tagadja és rosszindulatúan gúny tárgyává teszik a vékony lányokat,hogy gebe,csontos stb és maguk meg mások előtt is bemagyarázzák,hogy bizony születés kérdése a vékonyság,itt senki nem tesz a jobb alakért.
Ha valaki hazudik a súlyáról, vagy arról, hogy mennyit evett, az sokszor szégyenérzet miatt van. És igen, én sem érzem kellemesen magam, amikor a hihetetlenül vékony barátnőm önelégülten mosolyogva sopánkodik, hogy bármennyit eszik, nem hízik. Egyszerűen rosszul esik, pedig teljesen rendben vagyok a testemmel.
Ne gyűlöld már ennyire a túlsúlyosokat, az isten áldjon meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!