Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gyümölcsöt se lenne szabad...

Gyümölcsöt se lenne szabad enni? Jól gondolom, hogy nem mindegy mit eszek hiába fér bele a kalóriadeficitbe?

Figyelt kérdés
Tehát?! Elhatároztam, hogy életmódot váltok van rajtam 7-10 kiló (mikorhogy) felesleg ráadásul egy betegség miatt szteroidokat (még nem érzem az éhségérzet növekedést de inkább most elkezdem mint mikor már rámszalad plusz 10 kiló) kell szedjek több hónapig így elkezdtem kalóriát számolni és sportolni heti 6 alkalommal (ezt később heti 3-ra csökkenteném majd a súly tartáshoz) Persze nem koplalok odafigyelek miteszek eddig mindennap ettem kenyeret péksütit most ezt leredukáltam heti 2 alkalomra, olajban sült dolgokat, tésztát kb 2 hetente engedem meg magamnak elég édesszájú vagyok amit nagyon nehezemre esik csökkenteni úgy gondoltam, hogy inkább megeszek egy banánt vagy narancsot mondjuk 2 szelet kinderpingui helyett erre több helyen olvasom hogy tök mindegy mit eszek ha belefér a keretembe!! Ez tényleg ígyvan?? Mert akkor inkább egy szelet süti mint egy gyümölcs. Most is kívántam az édeset megittam 4dl kifacsart narancslevet mondom dekirály vagyok.. Ahaaa.. Annyi kalória van benne mintha megettem volna egy twixet. Remélem azért nem ilyen fekete fehér ez a dolog. Szívesen fogadnék tőletek tanácsokat mit hogy csináljak mert most ásom magam bele jobban ebbe a témába.

2017. dec. 19. 22:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát lehet, hogy szerinted a frissen csavart narilé és egy twix azonos kalória értékű, de egyáltalán nem mindegy, hogy mesterséges anyagokat, tartósítószert, meg ízfokozót viszel-e be a szervezetedbe vagy gyümölcscukrot, vitamint.

Amúgy ha már egészségesen élsz, sportolsz stb akkor nem a világvége, ha lecsúszik a csoki vagy a barátnőkkel egy-egy süti. Persze mértékkel! Csak ne akard ostobaságokkal igazolni itt a nagy életmód váltásod. 😀

2017. dec. 19. 22:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem magamtól találtam ki. Egy csomag twix 250 kalória 5dl narancslé 220.
2017. dec. 19. 22:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy alátámasztottál én is igy gondoltam csak még tudatlan vagyok etéren ezért tettem fel a kérdést hogy én is biztos legyek abba hogy ez a teória hü lyeség.
2017. dec. 19. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
23%

A gyümölcslé brutálisan cukros és szupergyors cukor... Nekem nem éri meg, de néha neked beleférhet, a frissen csavart narancslé kellemes dolog volt nekem is egy időben.

A kalóriadeficit miatt fogysz, az egészséged, jóllakottságod, közérzeted miatt viszont nem árt egy jó diéta. Bár van, aki bármivel könnyen fogy - sokunk nem.

Nálam kenyér soha nincs, zsírban sült cucc szinte minden étkezésre, édesség szinte minden étkezésre... Nem ezen múlik. Nekem a szénhidrátot kell nagyon levinnem (úgyhogy gyümölcs kevés fér bele, de néha 10-20 gramm jólesik és semmit nem kavar be. ez pedig nekem tökéletesen elég), de van, akinek pont a sok gyümölcs a jó fogyáskor, bármennyire is nem logikus, a jóllakás nem logika alapján megy, úgy látszik :D. Némi gyümölcs pedig lazán belefér, diéta kérdése is, mennyi. Aki éhes lesz a gyümölcstől, annak általában nem célszerű ennie fogyáskor (de lehet, hogy eszik egy gyümölcsöt, majd félóra múlva éhesen normál ételt s lazán fogy. ha ez működik, nyugodtan).

2017. dec. 19. 22:35
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Ezzel az a baj, hogy ha mondjuk iszol egy pohár narancslevet, azt az agyad nem úgy veszi, hogy "ez most egy komplett étkezés volt". De ha ugyanazt a kalóriát mondjuk egy 2 tojásos rántotta formájában eszed meg pár szelet uborkával és egy csésze cukormentes kávéval/teával, akkor az volt a "reggeli". Ezekkel az üdítőkkel, gyümölcslékkel, csokikkal csomó extra kalóriát viszel be, mert nem úgy veszed, hogy azt étkezés helyett eszed, hanem mellette. Én pl 300-350 kalóriát eszek egy étkezéskor. Ha ebből 220 csak a narancslé, marad 100 kalória a normál kajára, abból meg ugye nem igazán lehet normális kaját enni.
2017. dec. 20. 08:01
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem ha már ennyire függsz a cukortól kezdésnek térj át a cukormentes, édesítős pl. Steviás csokikra. Ebből sem kell halálra tömni magad persze, csak az íze végett.

A gyümölcslevet tényleg nem értem a mai napig, annak a cukorbombának a vitamin-tartalma is alig vmi. Sokan még mindig bedőlnek neki. Ó csak egy kis gyümölcslé, meg egy kis gyümölcsjoghurt és hoppá, tiszta egészség, életmódot váltottam. Holott egy merő cukor az egész. A gyümölcslé is olyan, hogy vajon miért van minden doboznak egyforma ízű beltartalma? Egy kis aroma, stb... :D van üzemi ismerősöm. A zsákokban érkező műrostokról nem is beszélve, ennyit a rostos gyümölcsléről is.

Szerintem egy súlycsökkentés keretein belül ezek nem férnek bele, mert az agyad nem áll át arra, hogyan is kéne egészségesen enni. És ha rádjön a falási roham majd ezekhez nyúlsz majd.

2017. dec. 20. 08:34
 7/9 anonim ***** válasza:
66%

Nem mindegy, mit eszel. A frissen facsart narancslé nyilván sokkal hasznosabb a szervezetednek, mint a kinder pingui, de nem árt azzal is óvatosnak lenni. A gyümölcslevekben lévő cukrok nagyon gyorsan felszívódnak, és megemelik a vércukrot, ezért jobb, ha ezekből keveset iszol. Az egész gyümölcsök már jobbak, több bennük a rost és tovább tart őket megemészteni, de ezekben is van cukor, amire nem árt odafigyelni. A kalóriatartalmuk nem annyira lényeges, ha beleférnek a keretedbe, és jól tudsz lakni velük egy időre.

Összességében én úgy gondolom, jól kezdtél neki. Ha édességre vágysz, egyél egészséges, természetesen édes ételeket, és ne sokat. Majd észreveszed, hogy minél kevesebb cukrot és úgy általában szénhidrátot eszel, annál kevésbé érzel ellenállhatatlan vágyat, hogy befalj egy Twixet. Rám már abszolút nincs hatással - a gyerekeim a szemem láttára ették meg az összes télapóra kapott csokit, édességet, bennem fel sem merült, hogy akár csak egy falatot is kérjek tőlük (pedig még kínáltak is), egyszerűen nem kívántam.

2017. dec. 20. 09:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek.
2017. dec. 20. 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Fogyás szempontjából mindegy, hogy mit eszel ha nem léped át a kereted.

Az egészséged szempontjából viszont nem.

2017. dec. 20. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!