Gyümölcsöt se lenne szabad enni? Jól gondolom, hogy nem mindegy mit eszek hiába fér bele a kalóriadeficitbe?
Hát lehet, hogy szerinted a frissen csavart narilé és egy twix azonos kalória értékű, de egyáltalán nem mindegy, hogy mesterséges anyagokat, tartósítószert, meg ízfokozót viszel-e be a szervezetedbe vagy gyümölcscukrot, vitamint.
Amúgy ha már egészségesen élsz, sportolsz stb akkor nem a világvége, ha lecsúszik a csoki vagy a barátnőkkel egy-egy süti. Persze mértékkel! Csak ne akard ostobaságokkal igazolni itt a nagy életmód váltásod. 😀
A gyümölcslé brutálisan cukros és szupergyors cukor... Nekem nem éri meg, de néha neked beleférhet, a frissen csavart narancslé kellemes dolog volt nekem is egy időben.
A kalóriadeficit miatt fogysz, az egészséged, jóllakottságod, közérzeted miatt viszont nem árt egy jó diéta. Bár van, aki bármivel könnyen fogy - sokunk nem.
Nálam kenyér soha nincs, zsírban sült cucc szinte minden étkezésre, édesség szinte minden étkezésre... Nem ezen múlik. Nekem a szénhidrátot kell nagyon levinnem (úgyhogy gyümölcs kevés fér bele, de néha 10-20 gramm jólesik és semmit nem kavar be. ez pedig nekem tökéletesen elég), de van, akinek pont a sok gyümölcs a jó fogyáskor, bármennyire is nem logikus, a jóllakás nem logika alapján megy, úgy látszik :D. Némi gyümölcs pedig lazán belefér, diéta kérdése is, mennyi. Aki éhes lesz a gyümölcstől, annak általában nem célszerű ennie fogyáskor (de lehet, hogy eszik egy gyümölcsöt, majd félóra múlva éhesen normál ételt s lazán fogy. ha ez működik, nyugodtan).
Szerintem ha már ennyire függsz a cukortól kezdésnek térj át a cukormentes, édesítős pl. Steviás csokikra. Ebből sem kell halálra tömni magad persze, csak az íze végett.
A gyümölcslevet tényleg nem értem a mai napig, annak a cukorbombának a vitamin-tartalma is alig vmi. Sokan még mindig bedőlnek neki. Ó csak egy kis gyümölcslé, meg egy kis gyümölcsjoghurt és hoppá, tiszta egészség, életmódot váltottam. Holott egy merő cukor az egész. A gyümölcslé is olyan, hogy vajon miért van minden doboznak egyforma ízű beltartalma? Egy kis aroma, stb... :D van üzemi ismerősöm. A zsákokban érkező műrostokról nem is beszélve, ennyit a rostos gyümölcsléről is.
Szerintem egy súlycsökkentés keretein belül ezek nem férnek bele, mert az agyad nem áll át arra, hogyan is kéne egészségesen enni. És ha rádjön a falási roham majd ezekhez nyúlsz majd.
Nem mindegy, mit eszel. A frissen facsart narancslé nyilván sokkal hasznosabb a szervezetednek, mint a kinder pingui, de nem árt azzal is óvatosnak lenni. A gyümölcslevekben lévő cukrok nagyon gyorsan felszívódnak, és megemelik a vércukrot, ezért jobb, ha ezekből keveset iszol. Az egész gyümölcsök már jobbak, több bennük a rost és tovább tart őket megemészteni, de ezekben is van cukor, amire nem árt odafigyelni. A kalóriatartalmuk nem annyira lényeges, ha beleférnek a keretedbe, és jól tudsz lakni velük egy időre.
Összességében én úgy gondolom, jól kezdtél neki. Ha édességre vágysz, egyél egészséges, természetesen édes ételeket, és ne sokat. Majd észreveszed, hogy minél kevesebb cukrot és úgy általában szénhidrátot eszel, annál kevésbé érzel ellenállhatatlan vágyat, hogy befalj egy Twixet. Rám már abszolút nincs hatással - a gyerekeim a szemem láttára ették meg az összes télapóra kapott csokit, édességet, bennem fel sem merült, hogy akár csak egy falatot is kérjek tőlük (pedig még kínáltak is), egyszerűen nem kívántam.
Fogyás szempontjából mindegy, hogy mit eszel ha nem léped át a kereted.
Az egészséged szempontjából viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!