A napi 1000 kcal nagyon kevés egy fogyni vágyó lánynak?

Hány kg vagy és milyen magas? Mennyi szeretnél lenni?
Szerintem nem sok az 1200 kcal. Egyél ennyit és mozogj mellette eleget, nem kell napi 1000 kcal-lal sanyargatnod magad.☺

Nem értem, miért foglalkozol azzal, mit mondanak kívülállók. Az ételek térfogata nem feltétlenül tükrözi, mennyi kalória van bennük. Hasonlíts össze 1200 kcal zöldséget/salátát és 1200 kcal szalonnát kenyérrel / csokit / olajos magot (ez csak egy példa, nyilván nem csak zöldséget kell enni).
Bár igazából nem csak a kalória fontos, hanem a tápanyagtartalom is. 1000 kcal-ból nehéz minden fontos tápanyagot és vitamint bevinni, nekem még 1400-1600 kcal mellett is muszáj szednem kiegészítőket. Persze lehet egy 3000 kalóriás étrend is hiányos, de ha van benne minden ételcsoportból normális mennyiség (nem egyoldalú), akkor kisebb a vészes vitamin- és tápanyaghiány kialakulásának veszélye.
És miért is fontosak a makro- és mikrotápanyagok? Ha jól akarsz kinézni (izmok, haj, bőr, fogak), és egészséges szeretnél maradni, bizony oda kell figyelni rájuk is.
Szóval én helyedben maradnék minimum az 1200 kcal-nál, és hetente egyszer ennék mindenfélét 2000-2500 kcal erejéig (normális ételekből, nem csak édességből meg péksütiből).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!