Hogyan kezdjem el a diétát, testileg és lelkileg mire van szükségem a kezdetekben?
28 éves nő vagyok, 30 kg felesleggel...
Köszi a segítséget!
Milyen diétát? Szerintem számold a szénhidrát és a kalóriabevitelt. Mozogj eleinte 3x40percet, majd emelheted, ha már kevesebb fölösleg van rajtad. Sokat olvass e témában, és ne halogasd, hogy majd holnap elkezdem, vagy majd hétfőn. Most, már vacsorára ne csússzon le a 2 szendvics, meg a csokihegyek (ne vedd magadra, ha nem igaz, magamból indulok ki:) ), már legyen könnyű vacsid, hogy reggelre jobban érezd magad. Mérd magad, centizd le magad. Vezess naplót, írj le mindent, mit ettél, hány kcal, szénhidrát. Mennyit mozogtál (mit, mennyi ideig). Hetente mérd magad, és vezesd azt is (én minden nap szoktam, és ha fogyok, azt írom le, fél kiló szokott ingadozni). Nem kell eszeveszett nagy dolgokra gondolni, eszem bőségesen, csak nem mindegy, hogy mit. Mivel van egy napi kalórialimitem, ezért ehetnék 2csomag csipszet is, mert még beleférne, de azzal nem lakok jól. Ésszerűen a kevesebb kalória és szénhidráttartalmú ételeket eszem. Igen, csoki is belefér néha, imádom. Heti 5x tornázom dvdre, most baromi izomlázam van, de jól esik.
Heti fél kiló lement eddig átlagban mozgás nélkül. Már 5. hete csinálom, ezen a héten kezdtem a tornát. Kenyeret már alig eszem, azt vettem észre, de nem is hiányzik,mert rohadt sok benne a szénhidrát. Inkább abonettet vagy pufirizst eszek helyette. Délelőtt mehet a szénhidrát jobban. Vacsorázni kell, és lefekvés előtt 2órával, de az már inkább fehérjedús kaja legyen, szénhidrátmentesen. Reggelire nagyon jó a zabkása, persze ha szereted.
Én úgy gondolom, mivel a diéta a mérvadó a fogyás szempontjából, hogy még most ne mozogj, ha nem akarsz, szép fokozatosan vezesd rá a tested a változásra, először a kaja,majd egy pár hét múlva jöhetnek a könnyebb edzések.
Bocsi a regényért.
Sok sikert, és súlycsökkentést:)
Köszönöm szépen köszönöm az első válaszadónak a regényt! :-) Nagyon sokat segítettél! És minden tanácsot szívesen fogadok, ha esetleg eszedbe jut még valami!
Sok sikert Neked is!
Ami nagyon fontos szerintem: Tűzz ki magad elé egy célt. és képzeld el. Pl, hogy "milyen jó lesz amikor xy meg fogja jegyezni, h hm, de sokat fogytál, csini vagy" vagy ilyesmi.
Sose felejtsd el, h nem csak szépségért, hanem az egészségedért is megy a dolog! ÉS inspiráljon, hogy nem vagy egyedül! sok sikert! :)
Első szépen leirta.. diéta a legfontosabb,és aerob tipusu mozgás (ennyi súlyfelesleggel a biciklit vagy a tempós sétát ajánlom,heti 4-5 ször 40 perc-1 óra) eleinte nem fogod birni,de szép fokozatosan vidd fel 1 órára .Az aerob mozgás (ami a zsirégető mozgás) lényege az,hogy alacsony pulzuszámmal 110-130 ,de sokáig végezd a mozgást.
Szénhidrátot és fehérjét érdemes számolni,ezt egyénre szabottan kell ,az a biztos. Ennyi súlyfelesleggel én javasolnék egy dietetikust aki ezt összeállitja neked pontosan,ad mintaétrendet,stb. De ha mást nem a bodybuilder.hu n megtalálod ezeket a dolgokat. Lényege hogy jóminőségű szénhidrátot kell fogyasztani reggel,délelőtt (zabpehely,teljes kiőrlésü kenyér,barnarizs,durumtészta) sok zöldség,fehérhúsok,tojás,zsirszegélny túró,joghurt,sajt,sonka. A mennyiségeket viszont az életkorod,a testúlyod és attól függően hogy menynit sportolsz klel belőni. Cukros üditők,sütemények,édességek kizárva. napi 3-4 liter viz.
Este hat után nem eszünk baromságot bárhol olvasod felejtsd el,lefekvés előtt 2 órával legyen az utolsó étkezés,ami fehérjéből és zöldségekből álljon.
Sok sikert kívánok
Én nem is írok fogyókúrás tippeket, hiszen azokból rengeteget találsz. Egy fontos dolog van, sportolj. Én úgy adtam le 20 kg-ot, aztán végigzabáltam (a kiegyensúlyozott étrend mellett fagyi, süti, cukros üdítő minden nap...na ez nem követendő, egyszerűen így alakult) az elmúlt 10 hónapot, és nem híztam vissza. Sport nélkül esélyed siincs, hogy ne hízd vissza. (Vagyis van, ha megváltoztatod az étrendedet eészségesre, de ugye úgy a nagy fogyáshoz évek is kellhetnek...)
A legfontosabb dolog, hogy legyen valami kézzelfogható célod a sporthoz, ugyanis pl. amikor én futottam, elkelt az elhatározás. Egy túlsúlyos embernek napi 10-12 km-t erdőben lefutni nem kis teljesítmény, és nem volt egyszerű. Az én kitűzött célom egyszerűen az volt, hogy találjak egy szép és kedves lányt, barátnőt. De igazán szépet persze. :)) Ez akkor nekem nagyon fontos volt, és futás közben bizony erre gondoltam, sokszor ez segített át a holtponton, ez motivált. Motiválatlanként futsz 3 percet és visszafordulsz, mondván, holnap jobban fog menni. De nem fog. Ki kell magadból hajtani a szart is, már bocsánat, ha le akarsz fogyni.
Nos, a célomat elértem, és gyönyörű barátnőim voltak az elmúlt időben, akikért minden férfi irigyelt. Van még mit dolgozni, szóval ezen a nyáron újból kezdem. No, koplalás, csak spot és egészséges kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!