Szerintetek ez túl sok kaja egy napra?
Reggeli:30 g zselatin(a bőröm miatt eszem limonádéval ettem meg ma(friss citromlé+víz+1 tk.méz)
1 szelet rozskenyér
150 g gomba(Nem volt más otthon.
Tízórai:1db almáspite(én muffinsütőformában csináltam margarinnal háromnegyed rész teljes kiőrlésű liszt+ negyed rész fehérliszttel+nádcukorral)
Ebéd:fél csomag barnarizs+150 g pulykamellfilé.(Volt benne töltelék:gombás zellerszáras hagymás töltelék).
Uszonna 3 db almáspite + vagy 2 gombóc vaníliafagyi.
Vacsorára egy egész csirkecombot eszem paradicsommal(más nincs meg ha már ez az egyetlen zöldség,(tudom,hogy gyümölcs)akkor gondoltam megeszem.
Elvileg tudom,hogy nem sok,meg eléggé egészségtudatosan élek,mindent eszek,csak sima liszt helyett zab -vagy teljes kiőrlésű vagy magvakból készült lisztet,sima cukor helyett nád,kókusz,datolya vagy mézet eszek.
Finomított olajokat sem eszem.De mindenféle természetes zsírokat(kacsa,liba sertés) vagy természetes olajokat is eszek.
Az a lényeg,hogy egészségesen élek,de sokan a környezetemben nem fogják fel,hogy az egészséges életmód nem azt jelenti,hogy mindent megvonsz magadtól.
Én heti 6-szor 1 órát intenzíven sportolok,sosem számolok kalóriát,viszont nagyjából tudom,hogy 2000 kalória környékén eszek.Viszont vannak olyanok a családomban akik ugyan 2-szer esznek egy nap nem 5-ször mint én,viszont,hatalmas adagokat esznek,és semmi olyat amiben akár egy kis tápanyag van.Ezek az emberek azt mondják,hogy rengeteget zabálok.OLyan rossz érzéseket keltenek bennem.Nem akarok így érezni.Próbálok jógázni,meditálni,az segít,de pozitívan gondolkodni nagyon nehéz ilyen emberek mellett.
Amúgy pl. a mai étkezésem is kb. 1900 kalória körül van,ráadásul én nem szoktam mindig édességet enni,csak nagyon ritkán kívánom meg.Ha édességet eszek,azt saját magam készítem jó minőségű alapanyagokból,amikben mindig van valami tápanyag.A hétköznapokban bevitt cukor az csak és kizárólag gyümölcsből származik.Pl.eszek 2 almát meg 2 narancsot.Ennyi.
De én nem iszom kávét,teát vagy akármit,amibe cukor kellene.

Nem sok, jó kajákat eszel, mellé a sport is jó, a többiekkel ne foglalkozz, akik rosszindatúak veled szemben, csak irigyek.
Sajna én sem tudok ilyen szépen étkezni(betartani az időket, napi sokszor, egészséges, tápanyagdús kajákat stb), de ez nem jelenti azt, hogy aki megteheti, az ne étkezhessen így.

Szia!
Heti 6x1 óra intenzív sport mellé ez kifejezetten kevésnek tűnik. Szóval ne idegeskedj, ha túl sokat ennél, meglátszana rajtad. Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy azért kell ennyit enned, mert sokat mozogsz, nyilván nem etiópnak akarsz kinézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!