Ha minden nap 500 kcal és minden 3-4 nap 0 kcalt eszünk, egy hónap allat mennyit lehet fogyni?
500 kcal rossz ötlet, annál a böjt egészségesebb. Láttam a múltkor grafikont, a fickó a végén egy hónap alatt tizenpár kilót fogyott :) De ehhez gyakorlott böjtölőnek kellett lennie, nem ennie semmit egy hónapig és hatalmas feleslege volt. Teljesen logikus, hogy ennyit fogyott, hisz könnyen összehozta a napi 3000-3500 kcal deficitet. A legtöbbeknél nem lassul be erősen az anyagcsere. Egy kicsit nyilván megtette és az is evidens, hogy vesztett némi izmot is, de zsírból természetesen sokkal többet.
Azért ezt nem ajánlom. Pár napos böjtökkel kisebb gond van, főleg az 1-2 naposakkal, amik még az anyagcserét sem lassítják be, túl rövidek hozzá (legalábbis ezt olvastam, hogy kísérletek ezt adták. de ha kicsit lassul, sokan akkor is csak nyerünk vele, mert fogyunk, míg mindennapi evéssel nem igazán).
De egy jó életmód úgyis kell, az már önmagában beválik sokaknak.
De visszatérve a kérdésedhez. Normál embernek legyen mondjuk 2000 kcal a napi kalóriaigénye (nyilván lehet kisebb és nagyobb is, de ez egy gyakori érték). Élből nem fogyhat heti 2kilónál többet, ha semmit nem eszik sem, hacsak nem növeli meg az aktivitását, de akkor a kalóriabevitelt is bizonyára meg kell dobnia (ha nem teszi, még ha bírja is pár napig, utána nem). De az anyagcserelassulás ezen még csökkent. S az evés is. S izomvesztés is lesz.
Timccs: biológia órán pont semmit nem mondtak a táplálkozásról. Nem mintha az segített volna, manapság is divatos téveszmék vannak még sok orvos és dietetikus fejében is... A józan ész viszont sokszor segít. Máskor pedig nem. Trükkös dolgok vannak égen s földön, a táplálkozás terén is.
Az azért mindig meglep, amikor az emberek se nem hallgatnak a testük jelzéseire, se nem gondolják, hogy néha enniük is kéne, ha működni akarnak (s nemcsak szénhidrátot). Ez azért erős, de az is gond, hogy nem tanítanak erről semmit sem az iskolában, legalábbis az én időben nem tették.
No de én se voltam olyan okos tiniként... Egyszerűen van, aki még sokkal sötétebb e témával kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!