Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diétába beilleszthető alternat...

Diétába beilleszthető alternatív nasik?

Figyelt kérdés
Találtam egy jó kis süti receptet ami liszt és cukormentes, kipróbáltam és nagyon jó.Tudtok e hasonlókat? Tudom, hogy tele van a net de én kipróbált dolgokra gondolok amik valóban jók, mert bele lehet futni jól hangzó de megvalósíthatatlan receptekbe.Tudom, hogy a diétába belefér szinte minden normális mennyiségben, mégis szeretnék egészségesebb alternatívákat találni.
2017. nov. 12. 17:30
 1/3 A kérdező kommentje:

A süti amit említettem:

4 tojás

4 ek kakaópor

4 ek xilit

A fehérjét habosra verjük, a sárgákat kikeverjük a xilittel, a két masszát összekeverjük mehet bele a kakaópor, sütőpapírral b€lelt tepsiben sütjük 180 fokon 15 percig.Így elég keserü a tészta aki édesebbre akarja mehet bele még édesítő.

25dgk túrót elkeverünk 2 ek xilittel 1 vaníliás cukorral két kanál natur joghurttal es zselatin fixel.Én a zselatint kihagytam szerintem felesleges.Ezt a túrót rákenjük a tésztára.A szélére teszünk két banánt, feltekerjük az egészet alufóliába és 1-2 órára hűtőbe tesszük.150-180 kcal van 100 g- ban kb.de ezt lehet csökkenteni ha mondjuk aromát használunk és zsírszegény túrót.

2017. nov. 12. 17:38
 2/3 healtherapy válasza:

Ch csökkentett fehérjeszeletek, fehérjepor + zsírszegény túró + natúr joghurt elkeverve pl., fehérjepalacsinták.

Keress valamelyik közösségi oldalon valakit, aki ilyeneket oszt meg, úgy rendszeresebben és többet látsz belőlük. 😊

2017. nov. 14. 10:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Így túróval lehet, hogy jó, amit írtál, én ismertem, de önmagában s úgy nem jött be. De a piskóták általában igen jók, különféle dolgokat lehet használni lisztként.

Durván kalóriaszegény édesség a chia-pudding és a konjacpuddingok. Az utóbbit kakaózott kávéból csinálom, pici kókusztejjel vagy kókuszkrémmel.

Ha az egészség mozgat s nem várod el, hogy ne legyen nagyon tömény, ehetsz olajos magvakat. Ez persze fokozható, lehet zsírosabb (kókuszzsírral :)) vagy cukrosabb (mazsolával, ha összedarálod az egészet, az egy remek nyersvegán édesség lesz, opcionálian kakaózható, én általában diót használ okolajos magként, de persze mák, mogyoró is mehet, csak azokat sosem kakaózom).

A felvert, édesített tojások világa pedig egy hosszú értekezésem témája lehetne. Jobbára sárgájákat használok, de a fehérjék is működnek. Csak nem akarok túl sok nyers tojásfehérjét enni, főzve pedig kevésbé jó, bár azért a madártejjel nincs baj.

2017. nov. 14. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!