Az igaz, hogy ha izmot építek, az a növekedéshez elkezdi égetni a zsírt?
Figyelt kérdés
Több helyen is azt olvastam, hogy ha megfelelő táplálkozás nagyobb izomtömegre edzek, pl combra, akkor azzal együtt zsírt is égetek, mivel az izomtömeg a növekedéséhez elkezdi felhasználni, vagy valami hasonló.
Nekem ez kicsit sántít, mivel - ahogy tudom - az izom és a zsír felépítése teljesen más. Most már csak kíváncsiságból is érdekel, hogy van-e ennek valami valóságalapja.
2017. nov. 8. 22:43
1/3 anonim válasza:
Nem az izom fogja felhasználni, hanem te amikor edzel, mert a szervezeted fogja elégetni hogy energiát nyerjen. Ajánlom figyelmedbe a Sárga kapszula című "könyvet", Google Play-en is fent van.
2/3 anonim válasza:
Ha kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit elégedsz, a szervezeted lebontja a zsír szöveteket, így jutva energiához. Ha edzel, az edzéshez adaptálodnak az izmaid, növekedésnek indulnak, és mivel az izom egy élő szövet, így ha nem is használod akkor is energiát fog égetni, tehát növekedni fog az alap kalória igényed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!