Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 5. és 8. osztály között miért...

5. és 8. osztály között miért híznak olyan sokat a lányok?

Figyelt kérdés

Mostanában több lányt is megfigyeltem a suliból, hogy 5.-be tök vékony volt nyolcadikra meg tök kövér.

Kb mindenkinél ezt látom kivéve aki betegesen vékony volt és most is az, vagy nagyon fogyózik (max 1600kcal).

Miért lesznek a lányok ebben az időszakban ilyen hízékonyak?

2017. okt. 20. 12:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az időszakban válnak lányból nővé, ezért változik az alakjuk. Természetesen nem mindenki válik túlsúlyossá.
2017. okt. 20. 12:38
 2/10 akarkizoltan56 válasza:
17%
Mert sok húst esznek a makkdonalszban
2017. okt. 20. 12:39
 3/10 A kérdező kommentje:
első köszi, második vidékről vagyok :) de ezért kövérebbek mindenhonnan?
2017. okt. 20. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
60%

Bulásodnak, nincs azzal semmi baj.

Egyet értek a művészúrral: "A nyavajgásokból elég már, soha nem zavart az, ha meghíztatok derék tájt."

2017. okt. 20. 12:50
 5/10 anonim ***** válasza:
98%
hormonváltozás..
2017. okt. 20. 12:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A serdülőkori hormonális változások miatt ilyenkor alakul ki a nőiesebb alak, nagyobb popsi, mellek. Nem biztos, hogy kövérek, lehet, hogy csak neked tűnnek annak, mert a gyerekekre jellemző alakkal szoktad meg őket.

Vagy: több zsebpénzt kapnak, és csokit, üdítőt meg chipset vesznek belőle...

2017. okt. 20. 13:48
 7/10 anonim válasza:
100%
A felnőtt női alak nem a gyermek testalkat arányosan felnagyított változata, ez ebben az időben alakul ki. (a keskeny csípőn nem férne ki a kisbaba stb.) A normális női hormonműködéshez szükséges bizonyos mennyiségű zsír, ezért van, hogy az élsportoló lányoknak sokáig nem jön meg a vérzése és a testük is később lesz nőies, valamint ezért van, hogy a természetes okokból később serdülő lányok általában végül magasabbak lesznek. De 8.-ban még bőven nincs vége a dolognak, a fejlődés nem egyenletes, így később diéta nélkül ismét lehetnek vékonyabbak, vagy diétával is vastagabbak, ez egy bizonyos szinten genetika, ha egészséges vki, akkor is olyan. Egyszer a kezek-lábak hosszabbodnak, majd vastagszik az ember stb... (a fiúk alakja is változik, csontozat, széles mellkas, több izom, ez sem "kövérség" - a férfiak hormonjai meg az izomfejlődést támogatják, tehát ugyanannyi táplálékkal és tornával egy férfinak jobban és nagyobbra fejlődik az izomzata, mint egy nőnek...)
2017. okt. 20. 16:44
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor a lányok azért szednek több zsírt magukra, mert a testük készül az anyaságra, beindulnak a hormonok. (különben megdöbbentő adat én is csak nemrég olvastam, de 16 éves korukra kétszer annyit, mint az ellenkező nemű kortársaik)
2017. okt. 20. 17:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

előttem már bőven leírták miért is híznak a lányok 8.-ra(is)

ilyen az evolúció.

2017. okt. 20. 18:31
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, én tényleg hízásról beszélek, nem csak nőiesedésről. de most már kezdem érteni, hogy nem én látom rosszul :) köszi
2017. okt. 20. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!