Tini korban miért sokkal hízékonyabbak a lányok a fiúknál?
Az osztályunkból 10 fiúból kettőn van súlyfelesleg, ám nem drasztikus mennyiségben, miközben 18 lányból már 8-9 elhízott, illetve kezd elhízni(köztük én is). Ez megfigyelhető minden mostani tinédzsercsoportnál. Mik az okai? Érdekelne az aprolékos leírás.
Én az alábbiakra tippelek:
- a fiúk később fejlődnek
- talán többet mozognak(biciklizés, otthoni fizikai munka-főleg a falusiaknál-, kedvtelés vagy csak forma megőrzése miatt)
-más a testfelépítésük(hamarabb és látványosabban izmosodnak, de nem tudom, hogy pontosan miért)
16\L
A lányoknál ebben a korban kezd a testük nőiesedni, felkészülni az anyaságra.Mert a női testalkat legfőképpen az anyaságra megfelelő formájú.
Messze nem biztos, hogy elhízás az, amit annak gondolsz.
Hogy ma az elvárt női alak milyen, az igazán csak a trend dolga.
A fiúk eleve később változnak, férfiasodik a testalkatuk. Ebben a korban náluk még a növekedés a legfontosabb.
-A nők biológiailag úgy vannak kitalálva, hogy magasabb a testzsír százalékuk, tehát a természet szerint nem feszülő izomkötegek jellemzik kivülről, mint egy pasit.
-Ebben a korban alakul ki a kontúrfelesleg, nőiesedik a test. (csípő, mellek stb)
-A csajok a magasabb testzsír% miatt "hamarabb" híznak, de erre majd jönnek a cáfoló kommentek, hogy de és a vékonyakkal mivan....
Sajnos mindent a könyvek sem írnak le. Nem lehet általánosítani, mindenki más sajnos és szerencsére. :)
Nekem meg pont a husisabb csajok jönnek be... Na BUMM!
19F
Ami kimaradt... A mai tini csajokra jellemző sajnos, hogy nem rendes tápanyagot esznek, hanem ilyen szemeteket. Attól is láthatod úgy, hogy nem feszes a teste.
Egy sportoló fiú/srác/pasi ne hidd, hogy croasson-on és puffasztottrízsen, meg mekis hambin él egy kis cappie-vel nagykonöntve'...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!