Ez mennyire volt jó kajálás ma?
168 cms, 104 kilós lány vagyok, sokat szeretnék fogyni.
Ma 1502 kcalt ettem az alábbi lebontásban:
111 g fehérje
100 g szénhidrát
73 g zsír
Ezeket a kajákat ettem, ebből jött össze: tej, tojásrantotta, zöldség, ch csökkentett kenyér, csirkemell, tökmag, ch csökkentett tészta, túró, tejföl, l-karnitines szelet
Azt érzem, hogy ez nagyon az alsó határ, amikor még nem leszek farkaséhes és eszem ki a hűtőt, ezt így fennt tudnám tartani. Mi a véleményetek? Ez túl sok?
Köszönöm a segítséget :)
Ez inkább kevés. Én tuti jóval többet ennék, de persze lehet, hogy lassú az anyagcseréd, ami megváltoztatja a dolgokat (ahogy az is, hogy bírod ezt a kevéske ételt. vannak igen kövér férfiak, akik ennyivel fogynak heti 2 kilót, pedig ez merész dolog s vannak 60 kilós lányok, akik képtelenek 2000 kcal alá menni, mert az kevés étel és éheznek).
Mozgás mellett főleg sokkal többet ennék, márpedig a mozgást erősen ajánlom.
Úgy nézem, az ételeket egész jól összeállítottad, a makróid is szimpatikusak, de mondom, inkább legyen több a kalória. Ezt csökkenteni se tudod hova később, bár ez nem mindenkinek probléma, később mozoghatsz többet vagy megelégedhetsz az egyre lassabb fogyással.
Részvétem, hogy 2000 kcallal nem fogysz ekkora súlyból sem, de elképzelhető, hogy nagyon lassú az anyagcseréd. Rendben, akkor ne emeld, nyilván az ilyen egyéni jellegzetességeket figyelembe kell venni.
Viszont jó lenne mozognod valamit, némi séta, biciklizés is teljesen jó. Intenzívebbeket nem ajánlok, bár van, aki bevállalja, illetve képes rá, de azért gond is lehet belőle. Valami mozgás az egészséges életmód miatt mindenképpen kell.
De igazad van, mozgás nélkül is lehet fogyni, s ez jó étrend s eleve nem sok izom mellett zömmel zsírból fog menni. De abban nincs igazad, hogy elég fehérje mellett tuti minimális az izomvesztés. A ch-nak pedig igazán nincs köze hozzá, azt hiszem.
A koplalás rád nem vonatkozik, akkor mondom a másikat. Pusztán a súlyod cipelése miatt több izmod van, mint hasonló aktivitás mellett vékonyabban lenne. Ez a többletizom nyilván lebomlik, ha már nincs rá szükség. Ennek megtartása miatt lenne jó edzened, lehetőleg teljes testre. De ha neked ez nem fontos, illetve majd utána edzel, ha izmokat akarsz, akkor bevállalhatod ezt az izomvesztést. Amúgyis van izommemória, tehát ami izmod már volt, azt könnyebb lesz visszaszerezned, mintha sosem lett volna.
Úgyhogy csinálhatod így is, ha akarod. Sok sikert!
6.: köszönöm :) jártam trx-re, hardcore edzésekre, nem volt olyan gond, hogy ne bírtam volna, de egyszerűen mindem alkalommal elkeserített, hogy mennyire kilógom a többiek közül, így abbahagytam.
Remélem, így ki tudok tartani az étrend mellett, szeretnék egyszer az életben elégedetten tükörbe nézni :)
szerintem jó lesz az a napi 1500 korul de ha ugy erzed nyugodtan vidd fel 1700ra! napi 30 perc mozgas.
en 500kcal korul eszek egy nap,30 perc mozgas +sulis tesiorakon rendesen dolgozok es hasonlok.:) ne keseredj el ha lassan indul meg,de menni fog hidd el.:) tudom nem konnyu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!