Egyszerűen nem tudom rávennia férjem, hogy le kéne fogynia. Mit tegyek, hogy észbe kapjon?
Már orvos is figyelmeztette hogy cukorbetegseg lesz a vége. Arra fogja, hogy mindig fáradt, munka után örül, ha velünk van, ezért sem sportol. Heti 1-2* eljar focira. A baj az hogy sokat nassol este, elalvás előtt is, és nem hiszi el h amiatt is. Mondván egész életémben evett este is. 4 éve ismerjük egymást, előtte normál súlyú volt. Hiába főzök egészséges ételeket, ha pl főzelék van, nem. Eszi meg, szendvicset eszik, vagy ha megeszi is dupla adag édességet utána. Az édességet, csoki, keksz, ezeket ő veszi. Dühös ha nincs itthon, de én nem szoktam venni.
Mindenhez kenyeret eszik, teljes kiorlesut szoktam sütni, de van h maga vesz zsemlét.
Dühös ha felhozom a súlyát.
Elöször is ez az ö döntése, te nem tudsz helyette semmit tenni.
De, egyrészt ne legyen otthon nassolni való, hanem inkább gyümölcsök, attól nem hízik annyira. Másrészt az egészséges ételek köze a hagyományos agypnfött, lisztcsirizes ételeket ("fözelék") nem számítanám bele, azt nem csodálom, hogy nem tetszik neki. Sokkal jobb ízüek a kínai stílusban pirított zöldségfélék, ezt a férfiak is inkább szeretik, mert van íze meg állaga, sokfele zöldséges saláta is van (NEM savanyúság helyett, hanem minimális ecettel vagy anélkül), húst sovány és roston sült vagy grillezett módon készítsd el, erösebben füszerezve (NEM sóval és csípös paprikával, borssal, hanem sok zöldfüszerrel).
Édességet ne vegyetek, hanem süss te magad olyat,a mi nem túl édes, és nemcsak cukorból meg lisztböl áll, ebböl viszont ne legyen egyszerre sok hozzáférhetö. (Ezeket prímán le lehet fagyasztani és fogyasztás elött egy órával böven elég kivenni a fagyasztóból. Így mindig van egy kevés kéznél, ha valakinek kell, de nincs korlátlan mennyiségben elöl.)
Emellett kezdj el te is intenzívebben sportolni, ne öt piszkáld vele, indoklásként meg mondhatod, hogy te meg akarod tartani az alakodat és az egészségedet. Ha nagyon morbid akarsz lenni, megjegyezheted, hogy nem akarsz sokaíg özvegyen élni, ha szívinfarktust kap - és ahhoz is normál kinézet kell.
Még egy pár év és lesz egy saját malacod.
Felejtsd már el a teljes kiőrlésű divat marhaságot. Miért jobb, hogy benne van a korpa is, amit jobb helyen disznónak adnak?
Ultimátumot kell adni az embernek: vagy lefogy, vagy no szex.
"Ultimátumot kell adni az embernek: vagy lefogy, vagy no szex."
Érdekes ez a női kettős mérce. Ha a nő a kövér, akkor el kell fogadni, mert úgy teljes és milyen szemét a férfi, ha nem fogadja el. Most meg hogy a pasi a kövér, rögtön szexmegvonást javasolsz? Érdekes, nem mondom.
Amúgy meg függetlenül attól hogy kövér-e valaki vagy sem, aki kapcsolatban ultimátumot ad a másiknak, az nálam a kapcsolat vége. Eddig ez egy nőnél sem jött be eddig, és ezután sem fog.
Én is azt akartam írni, micsoda kettős mérce van emögött az ultimátumosdi mögött... pedig én nő vagyok.
Kérdező: munka után csináltok valamit? Vagy már csak otthon ültök? Hajlandó lenne valamilyen mozgásba (pl biciklizés) beszállni melléd? Esetleg csoportosan, barátokkal? Séta?
Az édesség sajnos egy függőség, és úgy is kell kezelni. Fokozatosan csökkenteni, különben szenvedés, meg feladás a vége.
A noszogatás nem fog eredményt hozni, mert bántásnak fogná fel, és nem aggodalomnak.
Ne legyen együttlét.. és beszéld rá ha addig így is marad amíg el nem éri azt h 190cm 90kg, 180cm 80kg..
Ha sikerül rábeszélni
Kalória számolás 2k ne lépjen túl
Kardió edzés, de mivel az nehez, nagyon nehéz
Napi két óra kondi (heti 4-5)
És este 6 után nem ehet
És sok víz az edzés miatt(ha kettő három edzésen iszol, akk utana már magadtól is megiszom napi 2-3litert)
Nem tudsz sokat tenni, ha nem akar változtatni, nem fog. Elmondhatod neki a vélem,ényed, s vagy történik valami, vagy nem. Más ember táplálkozásába szinte lehetetlen beavatkozni... Mivel te főzöl, van elvi esély, de ha nem fog neki tetszeni, akkor nem eszi meg, ha hiányzik neki az édesség, akkor vesz, csinál, akármi. Akkor van esélyed, ha finom, laktató, jó édességeket készítesz s olyan ételeket, amiket szívesen eszik. De ez se valami sok.
Az én párom olykor akkor is leáll sütit sütni, ha torta volt ebédre, ezzel sok mindent nem lehet kezdeni (mondjuk neki pici a feleslege, de ha épp van pocakja, nem tudok úgy főzni, hogy fogyjon, mert neki sok étel kell, pont, csak éhesen tud fogyni, amire ritkán hajlandó).
Az egészséges étrend persze fontos, bár ez mindenkinek mást jelent. Szerencsére ez nem csökkenti az étel élvezeti értékét, hacsak valakinek nincs fura ízlése.
Édességből is pofonegyszerű laktató, egészséges fajtát készíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!