Az Ázsiai kajáldákban az alga saláta egészséges?
Maga az alga egészséges, én nagyon szeretem. Gyakran eszem is (olyan zacskós, T*sco-ban veszem a nemzetközi kaja részlegen) Párszor az Ázsiai kajáldákban is ettem készen, de amennyire én tudom, ott igencsak erősen használják a nátrium-glutamát adalákanyagot (ez az ízfokozó,előhívja az ízeket, és ettől olyan finomak az ételek). Nem tudom, hallottál-e már a 'kínai kaja szindrómáról' (tényleg létezik), azoknál jelentkezik, akik érzékenyek a nátrium glutamátra, és légszomj, ill. hátfájás a tünetei. (Nekem is van, bevallom, nem is tudtam, eleinte, hogy miért érzem mindig olyan furán magam a kínai kaják után pár perccel...)
Bocs a kimerítő válaszért.
Szóval, összegezve, azért egészségesebb, mint pl. a többi zsírosabb kínai kaja.
Első vagyok.
Igaz, eredetileg tényleg nem zsírosak, de Magyarországon azért igencsak a 'helyi ízlés szerint' csinálják a kínai kosztot, ergó zsírosabb is. Azt mondta pár barátom (akik éltek ázsiai orsz.-ban) hogy ég és föld a különbség.
Köszönöm a hasznos válaszod akkor tescoban megnézem.Mennyibe kerül??
Te hogy szoktad elkészíteni??
Bocsi,hogy nyaggatlak:)))
Hát nem olcsó, egy zacskóval (ami kb. 100 gramm?) 550-650 Ft körül mozog. A hátoldalára az van ráírva magyarul, hogy tengeri alga saláta, ha jól tudom. Zöldes zacskó, elején kínai betűkkel. Ja, és van benne egy kis tasakban chilis, olajos ízesítő (olyasmi, mint a soktésztás kínai instant levesekben) de vigyázz vele, mindenképp kóstold meg előtte, én sose szoktam ráönteni mindet, túl csípős... én csak így összekeverve, magában szoktam enni, de van, hogy üvegtésztát is keverek hozzá, meg pirított szezámmagot szórok rá, vagy zöldségeket.
Szerintem érdemes kipróbálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!