Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha 3 napig nem eszek, de...

Ha 3 napig nem eszek, de mozgok, akkor fogyni fogok?

Figyelt kérdés

Egyik nap lefutok 12 km-t, másik nap judo edzésem lesz, harmadik napon 3 órát fogok keményen edzeni, ami felülések, fekvőtámaszok, lábemelések stb.

Emellett, ha nem eszek semmit fogyni fogok?

2017. okt. 5. 15:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az a fizikai képtelenség, ha valaki nem fogy a koplalástól. Energiahiány van, a test kénytelen önmagát bontani, tipikusan főleg zsírt, de kemény edzésnél izomból is meglepően sok tud lemenni (bár itt egy ultrafutó tapasztalataiból interpolálok, aki napok alatt kilókat fogy izomból, brutális kalóriadeficit mellett).

Az ember hónapokat is kibírhat evés nélkül, ha vannak tartalékai, nyilván nem mindenki hal éhen pár hét alatt, de van, aki igen vagy akár gyorsan megbetegszik s abba hal bele. Egészséges, normál ember (úgy értem, nem csontsovány vagy tápanyaghiányos) jópár hétig is kibírja akár különösebb károsodás nélkül is.

3 nap alatt keveset fogysz, de a legtöbbünk morc lesz és az edzést sem bírja úgy. Egyszer kíváncsiságból napokig nem ettem, a fogyásomat nem igazán segítette elő, szerencsére nem is az volt a cél.

Van, aki 1-2 nap böjttel indítja be a ketózist, utána ketogén diétán van, szóval nem mondom, hogy mindenkinél értelmetlen, de ha fogyni akarsz, pár nap böjt semmi se. Beindíthat valamit. Vagy lelassíthatja az anyagcserét... Ha nincs rá valami nyomós okod, nem tudom, miért csinálnád ezt. Főleg edzés mellett. Böjtölni nem aktívan szoktak.

2017. okt. 5. 19:23
 12/14 anonim ***** válasza:

"Azt tanultuk bioszból, hogy kaja nélkül az ember kb 10-12 napig bírja ki, víz nélkül 3 napig. Akkor elvileg nem lehetnék rosszul."

Átlag ember bírja ki, aki nincs túl melegben, túl hidegben, s mozognia sem kell. A kibírja nem azt jelenti, hogy nem lesz rosszul addig, hanem, hogy addig marad életben, utána halott lesz.

Ha kipróbálod, nagyon hamar rosszul fogod magad érezni, még az első napon, sportolni erőd sem lesz.

2017. okt. 6. 17:28
 13/14 anonim ***** válasza:
#7 ezen most felröhögtem. Hány éves vagy, 8?
2017. okt. 7. 09:07
 14/14 A kérdező kommentje:

2.napnál vagyok.

1.napon éreztem picit, hogy éhes vagyok, de már nem vagyok:D

2017. okt. 7. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!