Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez normális, hogy undorodom...

Ez normális, hogy undorodom az édességtől?

Figyelt kérdés
szóval én egy nagyon édesszájú kis csajszi voltam 3 héttel ezelőttig 168 cm/50 kg vagyok 3 hete 52 voltam kb de elkezdtem fogyókúrázni és elhagytam a vaníliás kekszem,csokit,chips(nagyon chips mániás voltam akármennyire nem volt egészséges)na szóval nem voltam kövér sose csak hát azért nah a popsi meg combi nem úgy állt mint egy tinin kellett volna viszont elkezdtem fogyni és mára már nem az ,hogy nem tudok neki ellenállni egyszerűen hányingerem lesz ha a chipsre gondolok ,hogy úristen ez csucsog az olajban meg ilyesmi .Úgy érzem ha megenném a gyomrom K.O lenne.Nektek is volt ilyen?
2010. máj. 28. 14:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
kedves utolsó leírnél közülük egy párat h mit mennyi idő lemozogni?nagyon érdekelne:D
2010. máj. 28. 19:21
 12/13 anonim ***** válasza:

Heló, kérdező !

Ugyanezekben a " tünetekben " szenvedtem én is 2 évvel ezelőtt, ugyanis télen felszedtem egy pár plusz kilót és tavasszal tornáztam keményen, nyáron meg is volt az eredménye, de valahogy már 1általán nem kivántam a csokit, a chipset, de még a kenyeret sem, pfúj :-D

Én azt észrevettem, hogy nálam ez azért volt, mert a testem nagyon intenziven és érezhetően jelezte, hogy " te állat, nem azért mozgol naponta 2 órát, hogy utánna csokival tömjed magad " s valóban, mikor ettem valami édességet torna előtt kicsit undorodott érzésem támadt

Valahogy az intenziv mozgás nem fér össze a helytelen táplálkozással, egyrészt azért, mert mozgás mellett a testnek 'komoly' kajákra van szüksége ( hús, zöldség, gyümölcs, stb. ) s akkor ha valaki édességet eszik akkor csökken ezeknek a komolyabb kajáknak a részaránya

A másik pedig az, hogy a tudatalattiban akaratlanul is alakul az az érv, hogy komoly tornászás és munka után az ember meggondolja, hogy nyúl-e még a 2. darab kekszért

És ez helyes, hogy igy van, mert másképp talán nehezebb lenne elcsábulni és az eredmények sem lennének kielégitők

Az édesség meg különben sem tartalmaz semmi értékes tápanyagot, nem egy nélkülözhetetlen étel és nem épp diétás

A napi 1 kockát felejtsd el, a csokiból az egyetlen ami jót tesz az a magas kakaótartalmú csoki ( min. 55% , de a 70% feletti még jobb ), ezt lehet fogyasztani, de nem napi szinten és max 1-2 kockát

Azonban vigyázni kell ezzel a hirtelen változással, mert amilyen hamar megutáltad az édességet, olyan hamar meg is szeretheted újra és másodjára már egy nagyon erővel jön vissza a vágy, ezt is tapastalatból mondom

A sportot nem kell abbahagyni és nem kell rákényszeriteni magad, hogy csokit egyél csak mert trendi vagy mert mindenki szereti

Remélem segitettem 1 kicsit

A véleményem mindenképpen elakartam mondani

2010. máj. 28. 20:14
 13/13 A kérdező kommentje:
hátoké voltak hasznos infók..de mikor írtam én olyat ,hogy eszek csokit naponta?egyáltalán nem eszek szóval nem értem ilyen szempontból értelmetlen az a tanácsod de azért köszi szerintem ezt alap tudja mindenki:)
2010. máj. 29. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!