Hogyan kezdjek neki a sportnak? Mivel kezdjem ha 4 éve nem sportoltam?
Kislányom 2011-ben született. 75 kg voltam mikor szülni mentem. Mire 2 éves lett a lányom, 57 kg voltam és bomba formán volt. Szép tónusos imzottal.
Majd kiléptem a munkaerő piacra, új állásom lett. 25 kgot híztam a 4 év alatt, és soha nem tapasztalt fáradtság gyötör.
Úgy döntöttem ismét visszaszerzem a régi formám.
De nem tudom mivel kezdjem? Egy zsák krumplit nem bírok arrébb rakni olyan gyenge vagyok.
Otthoni tornából pl mi? Gondolom nem Rubint Réka vagy Shaun T, mert attól kiköpöm a tüdőm.
Általában 5 ig dolgozom, mire hazaérek sötét van. Nem szívesen sétálgatnék kint.
Hétvégén sem tudsz sétálni? Kezdésnek értelemszerűen az ötlik eszünkbe. Vannak power walking videók, ami szobai, intenzívebb gyaloglás (néha súlyokat, sőt apró futást is belevisznek, de alapvetően gyaloglás egyszerű kis tornagyakorlatokkal. én túrázni szoktam, de ha napokig esik, akkor előkerül a power walking, ami egészen más, van előnye s hátránya is a normál sétával, túrázással szemben).
De vannak kímélő tornák is. Nekem ma sem szimpatikusak az ugrálósak, de pár lágy pilates gyakorlat is oda tud tenni, mondjuk nem hiszem, hogy sok kalóriát éget, de az anyagcserét azért megdobhatja, az izmoknak pedig csak jó lehet, ha akár így terheljük őket. Persze sokféle kímélő (low impact, ha angol oldalon keresel ilyet) torna van.
Sokan reggel, munka előtt edzenek, extrém szent őrültek akár órákat is, ez persze nem mindenkinek ideális. Mindenesetre egy opció. Én nem bírnám séta és friss levegő nélkül, az bizonyos, szinte egész életemben megvolt a napi 2 óra sétám (túlórázáskor este 9-kor hazafelé, de akkor is). De kinek hogyan jó, a fő, hogy mozogj valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!