Egész életemben sportoltam, mégis dundi vagyok. Miért?
Figyelt kérdés
Kezdjük azzal, hogy 172 cm, 68 kg és 16/L vagyok.
12 éves koromig naponta edzettem, és akkor nagyon vékony és izmos voltam. Aztán abba kellett hagynom egy évig és akkor nagyon sokat híztam, de csak 58 kg voltam. Most vékonyabb vagyok mint akkor (de még most sem az igazi) mégis 68 kg vagyok. Most hétfőtől péntekig minden nap sportolok. Csak hát az iskolaorvosnál ciki, hogy nálam kövérebb lányok 10 kilóval könnyebbek mint én. Amúgy sokat eszem, ez tény (édességet és rendes ételt is), de azért nem annyit, hogy ilyen sok kiló legyek. Szerintem 58 kilósnak nézek kb ki.
Miért vagyok sokkal több kiló, mint látszok? Ez ellen mit lehet tenni?
2017. máj. 10. 21:36
2/17 papagenou válasza:
az izom nehezebb, mint a zsír. ha jól nézel ki, akkor magasról tehetsz a kilókra :)
2017. máj. 10. 21:56
3/17 B. Levente válasza:
A suly nem jelenti azt hogy kövér vagy, az izom 8,5× nehezebb mint a zsír.
2017. máj. 10. 22:37
4/17 anonim válasza:
Inkább az a ciki, hogy sportolsz, és ennek ellenére nem vagy tisztában vele, hogy az izom mennyivel nehezebb a zsírnál.
2017. máj. 10. 23:16
5/17 anonim válasza:
Ha alakra jól nézel ki akkor semmi teendő mivel ahogy korábban írták, az izom nehezebb. Ha zsíros vagy, akkor meg azzal van gond amit eszel.
2017. máj. 10. 23:52
6/17 anonim válasza:
Testesebbnek látod magadat a valóságosnál, mert a te tested közelebb van hozzád, mint másoké.
A másik az izom-téma, amit a többiek már mondtak.
És még a csont is egyre sűrűbb lesz, egészen 35 éves korig épül a csontváz.
2017. máj. 10. 23:59
7/17 anonim válasza:
Az én barátnőm harmincas évében még javában kézilabdázott. Az idők folyamán sikerült olyan erős csinos formát öltenie hogy a későbbiekben is megmaradt mára 41 évesen. A sport abbahagyása után azonnal felszedett arányosan plusz kilókat amitől kövérnek tűnhet de ez abszolút nem így van. Egyszerűen csak többnek, gömbölyűnek tűnik mivel az eleve izmos testalkaton jobban meglátszik az a néhány kiló plusz zsír is.
2017. máj. 11. 00:35
8/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sokkal nehezett az izom mint a zsír. Nincs rajtam sok felesleg, mégis nagydarab vagyok. Ez a problémám. Vastag a csípőm, a combom is talán és a vállam is túl széles. Nem nőies. Pedig nem szedek semmi fehérjét vagy ilyesmit.
2017. máj. 11. 06:06
9/17 anonim válasza:
Ha valóban dundi vagy, nem pedig izmos, az azért van, mert lövésed nincs a táplálkozásról...
Sárga kapszula című ebookot javaslom elolvasásra.
2017. máj. 11. 07:06
10/17 anonim válasza:
Ha széles a vállad, nagy a melled, vagy a mellkasod, akkor sose fogsz légiesnek tűnni. Felesleges is erre hajtanod. Vagy izmos és tömör leszel, vagy ha nagyon lefogysz és a sportot is abbahagyod, akkor csontos. Az meg kevésbé mutatós. Lehet, hogy majd egyszer meghízol, de ezek a számok és a leírt életmód szerint most nem vagy dundi, erős vagy és fitt. Örülj neki és tartsd meg ezt a súlyt egész életedre, akkor semmi gond nem lesz a testeddel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!