Aki siránkozik, hogy mennyire dagadt, az miért nem tesz ellene?
Én tudom, hogy lefogyni nehéz, főleg rávenni magad. De amikor én kövérnek gondoltam magam és nem tettem ellene semmit, akkor nem siránkoztam, nem szidtam magam másoknak, nem azzal telt a napom hogy evés után öngyilkossági terveket készítettem.
Mert a többi ember ezt csinálja, csokievés közben búvalb...ottan bámulja a vékony lányokat, hogy ők bezzeg milyen jól néznek ki, meg az összes barátnak panaszkodnak a saját testükről. Ha ennyire zavarja őket, tegyenek ellene, vagy hagyják abba!!
Jó kérdés...
Főleg annak fényében, hogy még igencsak tobzódó libidóval szédelgő fiatal lányok csodálkoznak, hogy nem jön az a szőke herceg fehér táltos paripán..hogy miért? mert 50 kilóval nehezebbek, mint kellene.
..ráadásul csak esznek...esznek...esznek..
"Aki siránkozik, hogy mennyire dagadt, az miért nem tesz ellene?"
- Mert könnyebb siránkozni, mint "éhezni".
-Persze az se éhezés lenne, csak egy kicsit odafigyelni az étkezésre, kevés zsíros étel, kevés kenyér, sok zöldség, némi hús főleg halfélék.
Lágerekben valahogy nem volt egy kövér se, vajon miért?
A fogyókúrának egy titka van, !!NE ZABÁLJ!!, nincs más csodaszer.
Nyilván könnyebb siránkozni. Van olyan félig-meddig már talán betegség is, hogy az ember inkább lesz konkrétan beteg, csak sajnáltathassa magát. Fura dolog.
Tudom, hogy van, akinek pokolian nehéz fogyni, nekem se szokott összejönni még igyekezet mellett sem, amióta már nem vagyok kövér, de siránkozni nem szoktam. Van, akinek sokkal nehezebb, mint nekem, mert még az anyagcseréje is lassú, de annál is van megoldás.
Viszont sok siránkozó egyszerűen kontrolltalanul eszik. S nem ám a saját életére koncentrál, hanem irigykedik, hogy bezzeg más ehet akármit és akármennyit... Ami sokszor persze nem is igaz.
A társadalom is bizonyára megváltozott, mivel az én gyerekkoromban egy osztálytársamat se láttam szigorúan diétázni vagy bűntudatról habogni, csak mert evett valamit.
Igen. Azonban ez mindennel így van. Nézd meg..hányan rínak, hogy kevés a fizetésük? És? Tesznek ellene? Képezik magukat? Keresnek másik munkát? Kimennek külföldre? Lófa.szt. Vagy azok akik folyton csak a kapcsolatukról panaszkodnak...nem megy, nem működik...mégsem lépnek ki belőle. Miért?! Az emberekre általánosságban jellemző, hogy panaszkodnak...sírnak...mert az könnyebb, mint venni a fáradtságot és változtatni.
Viszont, mint minden..ez is csak általánosítás. Nem minden kövér nyávog..úgy, ahogy nem minden csóró vagy rossz kapcsolatban lévő. :)
Hát nem azért van mert direkt jókat siránkozik ,mert direkt szét akar hizni , h panaszkodhasson h milyen köver es akkor meg magára vessen.
Ez sokkal komplexebb de baj esetén az egyszeru ember megszokja h belerúgnak es hibáztassák es ö is ezt teszi másokkal .
Azert eszik mert nem tud leállni , nincs ereje hozza per pillanat .
Mikor az ember diák sok szabadidövel , könnnyu fogyni mert kipihentebb , kesöbb mikor jön a gyerek es munka , az ember faradsaga miatt es a stressz miatt folyton eszik .
Sok esetben segitseg nelkul nem megy .
Biztos senki nem akar direkt elhizni, h te sajnalhasd meg .
Olyan mint az alkoholizmus , a kóros éhséget olyan biológiai folyamatok szabályozzák, hormonok , stb , amit puszta akaraterövel nehéz legyözni
"olyan rosszul mennek a dolgaid h nincs eröd magadért tenni"
- Gondolom erről is más tehet, magadat véletlenül se okold.
Nincs értelme általánosítani, van egy csomó jókedvű, önbizalommal teli kövér ember is, aki tesz rá magasról, mit esznek a soványak. Nyilván olyan típusból is sok van, amilyenről írtál.
Vannak, akik igenis próbálnak lefogyni, követik a legújabb idétlen divatdiétát, elmennek futni, aztán nincs eredmény pár hét alatt, és feladják. Majd később újrakezdik, ezúttal fogyókúrás kapszulával, vagy turmixszal. És egy idő után elkönyvelik, hogy ők genetikailag ilyenek, és nem képesek lefogyni. Pedig mindenki le tud fogyni, csak sokat kell olvasni és megfelelő étrendet találni. Aztán ha már kicsit több energiája van az illetőnek, el lehet kezdeni mozogni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!