Ki mondta, hogy csak zöldségekkel és gyümölcsökkel lehet lefogyni?
Már 2 hete diétázok, de annyiból áll, hogy a napi kalóriabevitelem nem haladja meg az 1500 kalóriát
Ezenkivül pedig elég kevés zöldséget ettem, de egész nap nem vagyok éhes, jól beosztom az adagjaimat és heti 4-5x még 2 szendvicset is megeszek és képzeljétek el : NEM TELJES KIÖRLÉSŰ és van benne sült csirkedarab és egy kis majonéz is !
Szóval miért mondjátok, hogy az étel jobban számit, mint a kalóriabevitel ? :-) Mert szerintem épp forditva van, mindent lehet enni, ha nem haladod meg a határaidat
Különben lány vagyok és már 6 kilót ledobtam magamról
És rendkivül jól érzem magam a bőrömben ! :-)
Ezt csak azért szokták mondani, mert egészségesebb. De egyébként én is a kalóriaszámolós módszerrel fogytam kb. 1,5-2 év alatt 20 kilót. Ez már régen volt és azóta is tartom a formám, pedig már nem számolom a kalóriákat, csak úgy nagyjából odafigyelek hogy ne legyen túl sok. De eszek csokit és bármit amit megkívánok.
Úgyhogy szerintem ha Neked is bevált ez, akkor hajrá, de a zöldség és gyümölcs kell a vitaminbevitelhez :)
A kérdésed olyan, mintha valaki azt kérdezné, hogy:
"Miért mondja mindenki, hogy kell a habarcs a téglák közé ha építkezek? Én nem raktam, csak egymásra hánytam a téglákat, és így is áll a ház!"
Na már most aki ért hozzá, az tudja, hogy a ház előbb-utóbb összedől... ha nem dől össze, a szigetelése akkor is rossz lesz, stb.
A kérdésedről lejön, hogy a táplálkozáshoz nem értesz, ha értenél tudnád, hogy a testsúly csökkenés nem feltétlenül jelent zsírveszteséget... A szervezet csak végső esetben nyúl a zsírraktárakhoz, első körben az izmokban és a májban lévő glikogént éli fel... Ha csak a kalóriákra figyel valaki, és mondjuk a szénhidrát bevitele magas, a fehérje meg alacsony, akkor is fog fogyni, csak nem zsírból...
Sajna ez van...
De hülyeséget beszél és ha ez a szakmája akkor szivből remélem, hogy nem minden ember ilyen tudatlan a saját szakkörében
Mert én nem egy 200 kilós, egész nap zaba ember voltam , csak volt rajtam felesleg, amit a tanulási évek alatt szedtem fel, de nem is nagyon bánom, mert fontosabb volt az iskola
Viszont a téglás példának semmi köze se volt ehez a kérdéshez és én azért raktam fel, hogy több ember is lássa, hogy nem szükséges kecskemódon élni csak hogy lefogyhassunk
Nem az volt a szándékom, hogy valakit ezzel felhergeljek, de ha ti olyan nagy szakértők vagytok mondjátok meg : nem jobb egy túlsúlyos ember aki ilyen módon diétázik és legalább szépen fogy, mégha nem is tisztitókúrát végez, mint egy olyan túlsúlyos aki meghallja, hogY a fogyókúra csupán zöldségekről szól és akkor igy el sem kezdi
Már annyi eszetek lehetne, hogy nem kell egyből elijeszteni egy dundi embert azzal, hogy csak saláta lesz mostantól és csirkehús, mert valószinű, hogy bele sem fog kezdeni a fogyókúrába
azért szerintem egy edző/dietetikus jobban tudja ezeket a dolgokat mint aki most belekezdett egy diétába, no de mindegy. egyébként szerintem senki nem mondta itt hogy csak zöldséget és gyümölcsöt kell enni ha valaki fogyni akar, hisz az egy egyoldalú diéta lenne. legalábbis hozzáértő ember biztos nem mondott ilyet.
a fogyás az olyan dolog, hogy mivel mindenki más ezért mindenkinek személyre szabva kell megtalálni azt az életmódot amivel lefogy és meg is tartja. viszont vannak alap dolgok amiket betartva könnyen és tartósan lehet fogyni. mikor én 18 évesen 67 kiló voltam és elkezdtem este fél órát tornázni lefogytam 55re de ugyanúgy ettem mindent talán egy kicsit kevesebbet. de 55 kilósan is volt még rajtam egy kis háj itt egy kis háj ott. amióta viszont áttértem a teljes egészséges életmódra 48 kg vagyok és nincs rajtam háj. persze aki kövér simán fogyhat úgy is ha egy kicsit változtat de amúgy mindent eszik, de ha tényleg jó alakot akar valaki (és amúgy hízásra hajlamos) akkor bizony már jobban oda kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!