Miért hízok 1400 kcaltól?
Eddig 1200 kcalt ettem és lefogytam 15 kilót de növeltem múlt hét előttre 1300 kcalra és múlt hétre pedig 1400 ra de híztam egy kilót. Most mitől lehet ez? Stagnál vagy már a levegő is hízlal?
166/73.5 kg
Dehogy híztál.
Ha 1200-zal észrevehetően fogytál, akkor nem híztál.
1-2 kiló SEMMIT nem jelent.
Még ha1200 kcal lenne a súlytartó szinted, akkor sem hízhattál volna fél kilót sem, mivel nem vittél be annyi plusz energiát.
1 kiló zsírhoz 7000 kcal plusz kell, ezt nem lehet megkerülni.
sajnos beáll a szervezet egy kalóriaértékre, és abból él. sokan úgy szokták hívni - lelassul az anyagcsere.
de szerintem az anyagcsere nem lassul vagy gyorsul, az adott. csak az energiaszükséglet csökken évről évre.
pl. egy kisgyerek, aki növésben van, sokkal több energiát igényel, hiszen a szervezete nem csak az önfenntartásra fordít, hanem a növekedésre, okosodásra is. gyorsabban épülnek a csontos, a szervek... sokat használ, de csak mert fejlődik.
ez a fejlődés eltart 35 éves korig, akkor csúcsra ér...
aztán nincs mit építeni, sőt, leépül. és nem kell már annyi energia, csak a fenntartáshoz.
akkor sokan elhíznak, meg jönnek a lelassult anyagcserével. (de ha lassulna, akkor az több dologban is látszódna - pl. lassabban nőne a haj, köröm, a sebek lassabban gyógyulnának)
szóval simán lehet hogy 1300 kalóriával elvan a tested neked is, és 1200-zal fogytál, de 1400-zal már raktároz.
ilyenkor az intenzitást kell növelni. (persze a szervezet ilyen alacsony energiaigény mellett a sporttól jobban elfárad, aztán egy jó kis torna után alig térsz magadhoz...) :)
az egy kiló hízás nem lényeg -főlegl 166/73,5-nél. ennél az aránynál még a 2 kiló ingás is tök normális.
a gyors hízás-fogyás a folyadékháztartás számlájára megy: a cukor és a só megköti a vizet, meg a hormonok is - ciklus 21-5.napja között a progeszteron hormon miatt kötheti a test a vizet... simán 2 kilónyit is...
egy jó kis szauna, egy jó kis piázás után, egy 2 napos káposztaleves kúra, vagy éppen vízhajtó szedés után is lemegy ez a két kiló, ne parázz :)
csak lassan szépen előre, ahogy eddig is, lesz ez még kevesebb is :)
hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!