Szerintetek ettől az étkezéstől hízok?
Ma eddig ettem: 1 csokis rúd, 1 tejeskávé, zsemle(krémsajt, sonka, sajt, majonéz, paprika), 1 óriás túró rudi, 1 tea (citromlé,méz)
16/L 159 cm/53 kg
Ennyit ettem, és még ugye dél sincs...
Mostanában kicsit megnőtt az étvégyam, pedig épp, hogy fogyni szeretnék
Hány kalóriát ehetek meg egy nap? Ez eddig nagyon durva? (általában így eszek)
Akkor hízol, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. (A kalóriák könnyű nyomon követéséhez ajánlom neked ezt az oldalt: [link] Sok hasznos információ is van fent.)
Ha fogyni szeretnél (bár az adatok alapján nem tűnsz elhízottnak), akkor hagyd el a cukros, lisztes és zsíros dolgokat (csokikat, kenyeret, tésztákat stb...). Kezdj el sportolni valamit, bármilyen mozgásforma megfelel, a lényeg, hogy ne tespedj egész nap. ;)
Soknak nem lenne sok, de gyakorlatilag csak cukros, szénhidrátos szarokat viszel be a szervezetedbe, hasznos tápanyagot elég keveset. És igen, így hízol.
Nézzük csak:
1 csokis rúd - felesleges, csak cukor, szénhidrát.
1 tejeskávé - 16 évesen nem szabadna kávézni, de ez is cukros...
1 zsemle - ez oké bár tehetnél bele több zöldséget pl. saláta, paradicsom, uborka, vagy akár tojást is rakhatnál bele
1 óriás túró rudi - megint teljesen felesleges adag cukor.
A sok cukros szarság helyett egyél finom, édes gyümölcsöket, most pl. olcsó a mandarin, banán... de az alma sem drága.
Ha átlagos értékekkel számolom, akkor most eddig...
900-1000 kalória (napi tápanyagszükségleted ennyi idősen kb. 1800 kcal), aminek 45%-a!!! zsír, másik 45%-a széndhidrát és csak 10%-a fehérje......... ez iszonyatosan sz*r arány! Javasolt 55-30-15 lenne (szénhidrát, zsír, fehérje)
Köszi. Azt elfelejtettem említeni, hogy a gyümölcsök nem csak az édesség helyett lennének jók, hanem azért is, mert a paprikán kívül a jelenlegi étrendedben gyakorlatilag SEMMI nem tartalmaz minimális mennyiségben sem vitaminokat.
Valamint ami felett elsiklottam, hogy ha fogyni akarsz, akkor a napi kalóriabevitel nem 1800-1900 (ez a súlyod tartásához lenne ideális), hanem ennél kevesebb, de minimum 1300 kalória kellene, hogy legyen. A mennyisége a kívánt fogyás mértékétől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!