Mit csináljak ha fogyni szeretnék de sokszor vagyok éhes?
néhány étel, adalékanyag és a rossz szokás okoz étvágyat.
az éhségérzet és az ehetnék két külön dolog!
az étvágyat, éhséget le lehet győzni három nap alatt, ennyi idő alatt összeszűkül a gyomor, tehát ha alig eszel, akkor negyedik napra már jól tudod kezelni az érzést. (ha a nulladik napon jól bezabálsz, akkor adj hozzá még egy napot) :)
aztán ami igencsak étvágyat csinál, az alábbi pár dolog:
finomított cukor - hozzáadott cukor, cukor a teába, kávéba, cukros üdítők, cukros pékárú, csoki, édesség...
el kell hagyni azokat a dolgokat, amik nem természetes cukrot tartalmaznak! (természetes cukor a gyümölcscukor, ami a natúr gyümölcsökben található, vagy a tejcukor pl. a tejben. természetes cukor van egyes zöldségekben is, pl. zöldborsó, kukorica...)
aztán a finomított liszt is felejtős. a finom lágy pékáru, de azért még a teljes kiőrlésű, rozsos péktermékek is rejthetnek cukrot és még finomlisztet is, olvasni kell az összetevőket!
ami a legnagyobb mumus, és sokan nem gondolnák - a nátrium glutamát, azaz az ízfokozó... na az a legkegyetlenebb. mindenki ismeri a kínai kaja vagy a hambi utáni ehetnéket... na ennek az oka az ízfokozó.
TILOS!
ha ezeket a dolgokat elhagyod, akkor elmúlik az ehetnék, és ha ezeket elhagyod, már fogyni is fogsz, bármit is eszel!
az igazi éhségérzetet aztán lehet érezni, ha tényleg ki van éhezve a szervezet.
de okozhat ezen felül ehetnéket a SZOMJÚSÁG (!!!) tehát a napi 1,5 liter mindenen felüli (tehát a tejeskávé, a lédús gyümölcs, de még a több tányér sovány húsleves mellett is) tiszta víz bevitelének a hiánya.
vagy éppen a vitaminhiány... jajde nagyon fontos a magnézium bevitel, nem szajkózzák, de bizony hogy kell. és a kalcium is nagyon kell, és a vas is. ha ezekből kevés van odabent, a szervezet utasítást küld a bevitelre, amit te éhségnek, enni-kéne érzésnek érzel.
szóval sok zöldség, gyümölcs, állati fehérje (tojás, hús, hal, tejtermékek) növényi fehérje (magvak, gomba...) nagyon kell, és a rost (magvak, levelesek, hüvelyesek, dió, mogyoró) és a gabonák (búza, rozs - korba és töret, hajdina, köles...) teljes kiörlésű lisztből készült termékek mind nagyon szuper táplálékok, minden megvan, ami kell, és töltik, telitik a szervezetet.
okosan és ügyesen ezekkel legyőzheted az ál-éhséget.
Nos, nekem a fentebb írtak zöme nem működik :) A gyomorszűkülésben nem is hiszek, annyira mindegy, hogy mekkora térfogatú ételt eszem, a makrók alapján lakom jól, azokkal és az étel elosztásával tudok játszani.
Ez nagyon egyéni. Tapasztald ki, milyen étel, mennyiség, elosztás működik - s lehet, hogy semmi, csak éhség mellett tudsz fogyni, de azt hiszem, a legtöbb esetben azért van az a jó étrend s mozgásmennyiség, hogy ez ne kelljen.
Van, akit segít a gyümölcs, a zöldség, a rost vagy valami más... Van, akit határozottan akadályoz a gyümölcs és a sok zöldség is, ha nem ügyel. A legtöbbünket jól laktatja a fehérje, azt kimaxoltad már? Fehérje, zöldség, esetleg még ch/zsír, ha ez túl kevés kalóriát ad, ez általában adott kalóriában jól laktató ételt ad.
De ha nagyon keveset eszel, akkor természetes, hogy éhezel, egyél többet. Ha így kicsi lesz a deficit, mozogj többet. Biztos van, akit a mozgás túlzottan éhessé tesz, de azt hiszem, a legtöbbünknek sokkal laktatóbb többet enni és ugyanannyi kalóriával többet mozogni s a szükséges tápanyagokat is könnyebb bevinni sok ételből, mint kevésből.
Sok folyadékot kell fogyasztani (én néha csak azért akarok zabálni, mert elfelejtek inni), lassan felszívódó szénhidrátokat enni (zab, teljes kiőrlésű cuccok), cukorból/fehérlisztből csak minimális mennyiséget/semmit (hirtelen vezetnek inzulincsúcshoz, ami beviszi a glükózt a sejtekbe, lecsökkentve ezzel a vércukor szintet, ami éhséghez vezet), gyümölcsből is csak keveset egyél.
Sajnos mindenféle édesítő az inzulinszint növekedéséhez vezet, tehát hiába kvázi kalóriamentesek, a vércukor lecsökkenése miatt farkaséhes leszel.
Nekem az vált be, hogy édességfüggő létemre nagyon lecsökkentettem az édességbevitelemet.
most is éhes vagyok, de nem eszem. Tedd ezt te is.
Este hat után már nem csipegetek, reggel hatig..aztán apránként valami, ami laktat.
az éhség az emberiség egyik csapása. aztán a nagy zabálás.
ossz el egy napra 1500 kcalt, és nem leszel éhes.(nagyon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!