A bodry builderek miért esznek annyi rizst? (csirkét és rizst, de a csirkét sejtem miért)
Egy testépítő pont nem amiatt fog aggódni, hogy sok e a kalória a rizsben. Tudod te, hogy mennyit esznek? ELég sokat, 3000kcal fölött, van aki 4000-5500kcal-t eszik egy nap, ha izmosodni is akar, nem csak tartani a súlyát.
A szénhidrát meg kell az edzéshez. 100g főtt rizs/tészta 110-130kcal, 100g dőtt krumpli 80-95kcal. Miért is lenne jobb a krumpli, vagy a tészta? Majdnem pont ugyan olyan jó kis kaják.
3-as vagyok
Az előzőnek üzenném, hogy erőemelő nő vagyok, és napi 3000-4000 kalóriával hati 0.3kg-nál nem hízok többet. (az meg kb csak izom)
Szóval nem igaz, hogy a nők nem esznek (édes)burgonyát, rizst, tésztát, vagy egyéb magas ch, kcal tartalmú dolgokat. :)
Az egyik edzéstársam pl képes megenni 1.5kg édesburgonyát egy nap (étkezésenként szétosztva), de nekem kell a változatosság, így mindenből eszek, de nem 1.5kg-t
(persze tudom, hogy a legtöbb nő fogyni akar, meg szálkásodni, na meg mindenféle divat diétát kipróbálni...)
+Kérdező!
Sok sót nem fogyasztok, a krumpli magában meg nekem nagyon jön be. A tészta is elég üres magában. A rizs könnyen csúszik, egyszerű elkészíteni, jó az aminosav profilja, stb.
Egyébként mostanában a testépítők egyre inkább cserélgetik a rizst egyéb gabonákra, bulgurra, kölesre.
Azért jobb, mert több szénhidrát van benne.
Amúgy a legjobb erősemberek 10-12000kcal-t megesznek egy nap :)
Nem feltétlenül rizst esznek, de energia kell, ami testépítő étrendben tipikusan sok összetett szénhidrátforrást jelent. A rizs olcsó, egyszerűen elkészíthető, sokoldalú.
Még 2000 kcal-os étrendnél is sok kalória kell a kötelező fehérje és zsír, némi zöldség bevitele mellett, bőven fér rizs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!