Tényleg anorexiás lennék?
Egyre többször megkapom itthon, hogy anorexiás vagyok és teljesen meghülyültem. Szeretném megkérdezni, hogy valóban olyan súlyos az állapotom mint ahogyan azt a külvilág érzékeli?
- Napi maximum 200 kcalt eszek (pl:joghurt, leves, zöldségek)
- Minden nap pontosan leedzem azt amit megeszek
- Minden nap többször állok mérlegre megnézni a súlyomat. Ha megiszok egy pohár vizet és látom, hogy felment a súlyom elkezdek ugrálni mert úgy érzem zsír rakódott rám. Így nem iszok túl sokat mostanában.
- Mindig másokhoz hasonlítom magamat. Látom mennyire vékonyak és én is olyan akarok lenni. Ha meglátok valakit aki eszik magamban mindig elmondom, hogy mennyire hízlaló az az étel és pontosan mennyi kalória.
- Nem jár más a fejemben csak a fogyás és a súlyom. A célom a 45 kiló lenne. (170 cm vagyok). 1,5 hónap alatt leadtam 10 kilót. (Viszont mivel túlsúlyos voltam nagyon így már összesen 40-et fogytam. - 2 év alatt mert akkor még annyira nem fogyóztam.) Még mindig kövérnek látom magam nagyon. Jelenleg 65 kg vagyok. Viszont mivel sportolok minden nap így mondhatni feszes.
- Félek az utcán, boltban lenni. Attól félek, hogy az emberek kigúnyolnak, kinevetnek amiért kövér vagyok.
- Ha érzem, hogy üres a gyomrom és korog, vagy fáradt vagyok, mindig boldog vagyok mert akkor érzem, hogy fogyok és jól csinálom.
- Nem érzem azt, hogy annyira nagy gond lenne, én úgy veszem, hogy egészségesen étkezem.
- Nem tudom mennyire fontos, de ebben a hónapban nem jött meg a havim. (ez volt az 1. alkalom, hogy kimaradt.)
17/L
Igen, számos jellemző anorexiás dolgot írtál és olyan szinten vagy, mint a haladó anorexiások, az egészségedet roncsolod szabad akaratból, ez iszonyú.
Nagyon komoly problémáid vannak az evéssel, ez látszik, hiszen nem eszel (s az a kis semmi sem rendes étel, nehogy már valami fontos tápanyagot kapj, pl. fehérje). S nagyon buta dolgokat hiszel. Miért jönne fel zsír, ha kegyetlenül koplalsz? A tested nagy erőkkel bontja önmagát...
Neked segítség kellene.
Annyira pontosan leírtad az anorexia összes jellemzőjét, hogy ez tuti kamu kérdés.
De ha mégsem...
Szívem szerint azt mondanám, hogy mivel teljesen hülye vagy, ezért nem lesz majd kár érted, amikor belehalsz.
De ez csúnya dolog lenne. Nem vagy te rossz ember, csak nagyon ostoba.
Röviden annyi, hogy neked pszichológus kéne és nem pszichiáter. A szüleidnek és a barátaidnak pedig oda kéne rád figyelni.
De alapvetően tiéd a döntés. Megpusztulhatsz vagy észhez térsz. Amit most csinálsz, az beteges. Hülye vagy és hülyeségeket hiszel. És nagyon csúnya leszel. Aztán halott. Senkit nem fog érdekelni az összeaszott tested, mert hulla leszel.
Tényleg ez kell neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!