Sziasztok. Súlytartó kérdéseim lennének. Hány kalóriát kéne ennem naponta, hogy megmaradjon a súlyom? (nem eszem és iszom cukros dolgokat egyáltalán se fehér liszteset, se semmi édesség, rágcsálnivaló, fagyi).
18 vagyok, 183 cm 65 kg körül, napi legalább 40-45 perc intenziv biciklizés+20 perc intenziv séta (de lehet hamarosan heti 4x1,5 óra foci is mellé jön). És még egy kérdés lenne: ha ma sokat ettem ebédre (rengeteget, több mint 2 tányérral) de azóta ment 10x a hasam (:$) akkor az kijött teljesen? Pótoljam a kaját, hogy ne fogyjak?
Ismerem az oldalt, de nem tudom összeegyeztetni. Alapanyagcserét 1755-re írja. Ez mivel egyenlő? (napi legalább 2x wc-zek) és 3028 kalóriát ír egy napra, hogy annyit egyek. de most akkor 1755-öt ebből alapból elégetek, tehát még annyival többet kell? bocsi nem értek hozzá... nem akarom, hogy lehurrogjatok!
2010. máj. 23. 16:57
4/13 anonim válasza:
annyit egyél amit ír..ez nálad a 3500 körüli lesz akkor :) ...az 1700 körüli érték a kórházi ágyon való vegetáláshoz szükséges energia ;)
2010. máj. 23. 16:58
5/13 anonim válasza:
bocs 3000 körüli, nem 3500 ;)
2010. máj. 23. 16:59
6/13 A kérdező kommentje:
De úgy értem hogy az 1755-öt ami az alapanyagcserém (azt hiszem az alapvető életfunkciókhoz szükséges kalória amit eléget a szervezet magától) azt le vonjam belőle és úgy egyek ennyit? vagy nem számít?:$
2010. máj. 23. 17:08
7/13 A kérdező kommentje:
valaki még válasz? és ha nem mozognék mindennap ennyit, akkor híznék? vagy igy sincs meg a napi elegendő kalória? reggeli 2 tk kenyér zöldségekkel és sovány sajttal (2 vékony szelet) ttizórai alma ebéd ami van (kivéve tésztás és zsiros, csak csirkemellet és pulykamellet eszem) uzsonna alma és vacsi vagy semmi vagy túró zöldségekkel.
2010. máj. 23. 18:06
8/13 anonim válasza:
tehát ez most azt célozza, hogy ne fogyjál le még jobban?
A reggeli ebéded jó de én a helyedben délután is ennék valamit. A koplalás nem tesz jót a gyomrodnak, mivel amikor nincs benne kaja a gyomorsavad többek közt a gyomorfaladat marja.
Ha nem akarsz fogyni akkor nyugodtam beveheted a tésztát meg a kenyeret is az étrendedbe, ennyi mozgás mellett nem fogsz elhízni tőlük.
2010. máj. 25. 15:40
9/13 anonim válasza:
nem kell levonni semmit..kiszámolod, kijött az a 3000 kcal körüli, na annyit kell enni, az hogy ebből a szervezeted elhasznál 1700-1800 kcal-t a létfenntartáshoz, a maradékot meg a napi egyéb tevékenységeid, pl sport, séta teszi ki, az már tök mindegy, a lényeg, hogy ha 3000 kval-át elhasználsz egy nap, akkor annyit meg is kell enni
2010. máj. 25. 16:01
10/13 anonim válasza:
ja és egyél tésztát, krumplit, zsírosabb kaja is mehet, mivel szükséged van zsírra és szénhidrátra is ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!