Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a leghitelesebb kalória...

Melyik a leghitelesebb kalóriakalkulátor és melyik értéket kell nézni a fogyáshoz?

Figyelt kérdés
Gondolom nem az alapanyagcsere kalóriáját kell nézni, de akkor mit? Fenttartható fogyást szeretnék úgy, hogy ne éhezzek, ne szenvedjek, hány kcal mínusz kell ehhez?
2017. júl. 31. 07:55
 1/8 A kérdező kommentje:
Reális az orvoslexikon.hu-n kiszámított érték, miszerint ha 168 cm-s nő vagyok, 100 kg és ülőmunka mellett heti 2-3-szor nagyon intenzíven edzek, akkor heti 0,5 kg fogyáshoz maximum 1400 kcalt ehetek?
2017. júl. 31. 08:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Ráadásul 55 gramm fehérjét ad meg? Vajon ennyivel milyen gyorsan épülnének le az izmaim heti három edzés mellett? :D és mellé 190 gramm szénhidrátot ajánl...ez csak szerintem nem stimmel?
2017. júl. 31. 08:09
 3/8 anonim ***** válasza:
43%

csak a bevitt kalóriát néz(mérd), vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

A heti fél kiló már határeset, inkább a harminc deka a tűrhetőbb. Ahhoz pont elegendő az 1500-1600kcal, és bármi...(ha nem vagy cukros, és mindenfélére allergiás) asszem a cukrodat meg kellene mérni, mert (majdnem) biztos, hogy magas mmol érték.

azért gondolj bele, heti 30 deka is szép egy év alatt..

és sosem éhezel. Persze előre porciózni kell a másnapi ételeidet.

kaloriabazis.hu

ezen élek évek óta(eredményesen, hála nekik)

2017. júl. 31. 09:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt olyan szigorúan venni. A bőséges fehérje tényleg fontos fogyózás során. Általában 1,5, esetleg 2 gramm ajánlott testsúlykilogrammonként, a te esetedben viszont kevesebb is elég, mert nagy a túlsúlyod. én olyan 100, esetleg 120 grammot mondanék naponta. Ami a klóriát illeti, ott egyszerűen ki lehet kísérletezni. Indulj napi 1500 kalóriával, és figyeld, mennyi megy le egy hónap alatt. Ha több, mint 2 kg, akkor emeld a napi adagot mindjuk 200 kalóriával. Ha nagyon lassú a fogyás, akkor értelemszerűen csökkenteni kell a bevitelt. Ha 2-3 kg megy le havonta, akkor rendben vagy.
2017. júl. 31. 10:07
 5/8 anonim ***** válasza:
43%
Testépítőként (igazából crossfittezek, de így is jó izmos vagyok) napi 110g fehérjére van szükségem. 178cm és 62kg vagyok. Volt egy edzéstársam, aki nagyon durván nyomta (szteroidok, hormonok nélkül), ő 190cm és 100kg volt, akkor evett 130g fehérjét edzős napokon. Neked az 55 pont jó lesz, annál lehet kicsit kevesebb, kicsit több, nem lesz semmi bajod. Kevsesek halnak meg "fehérjehiányban" (a fejlettebb országokban)
2017. júl. 31. 11:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Na jó, inkább felkeresek egy szakembert, óriási baromságokat írtok
2017. júl. 31. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Nincs hiteles kalkulátor, a kalóriaigényt nem lehet kiszámolni, csak megtippelni, aztán kitapasztalni, hogy mondjuk 500 kcalt téved... A többségnél nem, de van, akinél igen.

A százalékozás butaság, a fehérjeigény grammban értelmezhető, fogj egy szimpatikus szorzót a feleslegmentes testtömegedhez s aktivitásodhoz. Nekem 1,5-2 g/ttkg teljesen jónak tűnik edzés mellett, de valamelyest megoszlanak a vélemények, sőt vannak egyéni különbségek is. De 1,5-lel nehéz félremenni...

2017. júl. 31. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja, az éhezés egyéni. Simán éheztem már kalóriatöbbletben s van, aki nem éhezik durva koplalásnál, ez nem a kalóriadeficiten múlik, nem is simán egyedi, az étrend s az étel elosztása roppant sokat tud számítani.
2017. júl. 31. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!