Fogynom kellene. De pirulákkal lehet?
Szeretnék fogyni valamennyit. De nem tudom hogyan. Sajnos az életmódomat, és a táplálkozásomat jelentősen nem tudom megváltoztatni. Max mást enni, de az is erősen korlátozott. Most sem eszem sokat, csak nagyon rendszertelenül. Ha éhes vagyok, látászavarom lesz, szédülök, és össze is esek, ha nem ehetek. Csak másnapra, sok alvással tudok újra "élni".
Nem akarok gyors, látványos fogyást. Férfi vagyok. Ha havonta 1 kg-ot le tudok dobni, sok hónapon keresztül az nekem tökéletes.
Szebb már nem leszek, de jó lenne, lehajolni, látni amit már rég láttam, és fájdalom mentesen felmenni a lépcsőn.
Létezik valami "csodaszer", vagy más, nem drasztikus változást igénylő megoldás. 40éves, 100kg-os vagyok.
Nézd, őszinte leszek. Én is lassan a 40 felé közelítek, és nem vagyok egy fitneszbajnok, de te, tényleg ne haragudj az őszinteségért, irtó ramaty állapotban vagy.
Éhségnél látászavar? Szédülés meg ájulás és kábaság? Most ez vagy cukorbetegség, vagy valami keringési rendellenesség. Amiket mind okozhat a tartós és nagy mértékű túlsúly, csak úgy megjegyzem.
Nem tudsz fájdalmak nélkül felmenni a lépcsőn? Ha sürgősen nem csinálsz valamit - márpedig ahhoz kicsit nagyobb elszántság kell, mint amivel most rendelkezel -, akkor ennek nagyon rossz vége lesz. De most még talán nem késő.
Ami azt illeti, már a kérdésed is tele van kifogáskereséssel és mentegetőzéssel. Mégegyszer mondom: ilyen hozzáállással szomorú vég vár rád.
"Sajnos az életmódomat, és a táplálkozásomat jelentősen nem tudom megváltoztatni. Max mást enni"
A táplálkozás megváltoztatása pont azt jelenti, hogy mást eszel. Csak úgy megjegyzésképpen.
És miért ne tudnád megváltoztatni? Elmondom: mert nem akarod.
Az evés rendszeressége meg nem befolyásolja a hízást/fogyást. Legfeljebb csak nagyon kis mértékben. Szóval ez nem indok.
Azért úgy kíváncsi lennék: mi az a "nem sok", amit eszel?
És mellette mennyit mozogsz?
Igen, úgy érzem, elérkeztünk ahhoz a sarkalatos ponthoz, amit úgy kerülgetsz, mint ateista macska a templom egerét. Gondolom, a testmozgással úgy ánblokk felhagytál. Pedig ki foglak ábrándítani: a testmozgás az a csodaszer, amivel le lehet fogyni.
A táplálkozáson annyit kell módosítani, hogy csökkenteni kell a zsíros ételek mennyiségét, és inkább a lazább kajákat részesíteni előnyben. Persze, semmiről nem kell teljesen lemondani, alkalmanként még egy jókora tál birkapörkölt is belefér, de összességében ne az legyen az étrend, hogy minden reggel egy szál kolbász, ebédre pörkölt, mert az a jó magyaros, vacsira meg sonka tojással... Lazább ételeket egyél, és több gyümölcsöt, zöldséget.
A cukorról nem kell lemondani, ez is ez óriási tévhit, aminek sajnos nagy hagyománya van. Nem azt mondom, hogy mondjuk napi 3 nagy Milka csoki ne okozhatna hízást, de az a mánia, hogy jaj, egy gramm cukrot se, az bullshit.
És akkor a táplálkozás mellett, mint már mondtam, a leglényegesebb a mozgás. A képlet igen egyszerű: ha a szervezeted több tápanyagot vesz fel, mint amennyit elhasznál, akkor hízni fogsz. Ha többet használ el, mint amennyit felvesz, akkor meg fogyni. Ennyi. Semmi misztérium, nincsenek olyan érelek, amitől ne lehetne hízni, olyan sincs, amitől fogyni fogsz, itt csak ez az egyszerű egyenlet van. És miután a koplalás nem egészséges, hacsak nem bödönszámra kajálsz, akkor annak a mennyiségén nem kell változtatni. A testmozgásén viszont igen. Naponta legalább fél óra intenzív testmozgást mindenképp kell végezni. Nyilván elsőre nem azt mondom, hogy nyomj le 200 fekvőtámaszt, meg fuss le egy félmaratont. De egy tempósabb gyaloglás, meg egy negyed óra kocogás szerintem ekkora testtömeggel is vállalható. Nem lesz eleinte kellemes, azt borítékolhatjuk. De cukorbetegként inzulinozni magad, meg félvakon, érelmeszesedéssel nyűglődni sem egy leányálom.
Na és természetesen ahová csak lehet, gyalog, vagy biciklivel menj. Azt, hogy a szomszéd utcába autóval, vagy helyi járattal menj, felejtsd el.
Aztán ahogy mennek le a kilók, és ahogy erősödnek az izmaid, úgy lesz egyre könnyebb, és úgy fogsz egyre többet bírni.
Persze, próbálkozhatsz mindenféle csodabogyóval, meg egészségtelenebbnél egészségtelenebb módszerekkel, csak a lustaságnak bizony meglesz az ára. Elárulom: a neten árult fogyasztószerek semmit nem érnek. Egytől egyig mind átverés, mert hát sokan rájöttek, hogy ebben nagy üzlet van, és sok a lusta ember, aki inkább beszed bármi kétes eredetű bogyót, csak ne kelljen a kisujját se mozdítani.
Szóval a döntés a tiéd.
Nekem sikerült. 2 éve 90 kiló voltam. Nem azt mondom, hogy a fütykösömet ne láttam volna a hájtól, de a reggeli cipőhúzás egy hosszadalmas, és kínos procedúra volt. De összeszedtem magam, és most stabilan tartom a 75 kilót.
Lassú fogyához nem is kell 1900 kcal alá menni egy 100 kilós férfinak, hacsak nem iszonyúan lassú az anyagcseréje s nem mozog semmit...
Nehezen képzelek el okot arra, hogy ne tudja megváltoztatni az ember az étrendjét. Ha fontos, akkor mindenkinek megy ez, ha nehezen is. Akkor is, ha mondjuk el kell hagyniuk a glutént, laktózt, cukrot, ami elég nagy ugrás. Egy jobb, kiegyensúlyozott étrend - az nem nehéz. Sokféleképpen lehet fogyni egészségesen, nem kell semmi faramuci, szigorú szabályt követni az étrendben. S persze rossz étrenddel is le lehet fogyni, csak nem érdemes.
Még a zsírt sem kell feltétlenül lecsökkenteni, van, akinek kifejezetten szénhidrátszegényen és zsírdúsan jó a közérzete és sikeres a fogyása, persze van, akinek a zsírszegényebb étrend a célszerűbb, nem fix, hogy melyik makrotápanyagra kell alapozni a kalóriabevitelt, ez egyéni (s nyilván van, akinek ez is, az is működik).
Valami mozgás kell az egészséghez, sétálni, biciklizni akkor is lehet, ha nagy a túlsúly (gondolom, az, ha problémák vannak. a súly még mit se mond, de nyilván nem egy izmosabb, magasabb emberről van szó).
40 évesen fizikai problémák a túlsúly miatt, ezen változtatni kell.
"Ha éhes vagyok, látászavarom lesz, szédülök, és össze is esek, ha nem ehetek."
Először is egy orvosi kivizsgálással kezdd, mert ez nagyon nem normális.
A pirula nem segít, főleg nem hosszú távon. AMit lefogysz vele, vissza is fogod hízni. Rendszeresen, egészségesen étkezz és sportolj valamit, fokozatosan kezdve. Ez lehet, hogy közhely, de más megoldás nincs.
Az orvost ne felejtsd el.
huszonöt kiló fogyás két év alatt. ez volt az, amit a doki javasolt. nos az a havi egy kiló pont kellemes, éhezés nélküli súlyvesztés.
Ezt 1600-1700 kcal között tudtam elérni. Eleinte macerásnak tűnt a sok méricskélés, de megérte. Ma már életem része.
A látászavar, a teljes elsötétedés, a kötényhas, az állandó fejfájás, orrvérzés a legváratlanabb pillanatokban, légszomj, állandó fáradtságérzet..
nos ez mind elmúlt.
Tabletták, varázsszerek nélkül, csak kalóriakorlátozással, sok vitaminnal, és ásványi anyaggal lehet sikert elérni.
a vérvétel eredményét alig akartam elhinni..nem volt egy keresztem sem...(mostanában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!