Hogyan kell "eljátszani", hogy valaki eszik?
Irreleváns válaszokat kérlek mellőzzétek.
A kérdés;családi vacsoránál, 1500 kcal, maradékot nem illik hagyni, megenni nem tudom, ráadásul nem is szeretném, de kell. a túrkáláson, szalvétába köpködésen kívül nincs valami ötletetek? Előre is köszi :)
ismerős a szitu..szoktam nézni ahogy a nagyobb gyerekek szájában forog a már undorral rágott hús, amit a jóllakottság-(vagy rossz minőség)-miatt nem tudnak lenyelni okásás nélkül..olyankor én szólok nekik(vendégségben)hogy nyugodtan köpjétek ki...akkor elindul egy vita, aztán sokadszor megmondom, hogy nem zabálni jöttünk, hanem társalogni..
a harag tart vagy pár napig...aztán kezdődik minden elölről...
nos ezzel nehéz mit kezdeni, mert a vendéglátó-(vagy bárki)- nehezen-(vagy nem)- akarja megérteni, hogy nem mindenki étkezik egyformán..
én is 1500 kcalon vagyok, megmondom, hogy nem kérek..ha elindul a "tessék még fogyasztani!" agyrém, akkor kénytelen vagyok előhozni, hogy nem akarok olyan kövér lenni, mint a Pistabácsi(vagy aki épp nincs ott) illetve a cukorbetegségemre hivatkozom-(ahol ezt beveszik)-...
nagyon nehéz megtartani a barátságot úgy, hogy a kínáló paraszt módra viselkedik..
...mert ha az 1500 helyett 2000 kcal kellene betolni, le van ejtve, majd lemegy, de zabahegyek..?
a kérdésedre jó válaszom nincs, de együttérzek veled.
Ahogy előttem szóló mondja, mondd te is azt.
Így! - ennél mesteribb "eljátszás" még nem volt.
Chaplin Table Ballet
Tanulj meg nemet mondani, roppant hasznos. Akkor is, ha hülyének néznek, megsértődnek, akármi.
Ismerem, amiről beszélsz, rokonok kvázi veszekedtek velem, amikor (átkozottul jó evő) gyermekként csak 2 nagy tányér paprikás csirkét ettem galuskával, s nem még többet, persze leves is volt, biztosan süti is... Mindig jól tudtam enni, de azért megvannak a határaim.
S nem jó háziasszony, aki tömi a vendéget, akárki akármit is gondol. Nem az.
Amúgy milyen vacsora az, hogy a vendég nem szedhet keveset, ha neki annyi kell? Eleve utálok pazarolni, én nem szedek túl sokat. S ha más szedne, akkor nem nyúlnék hozzá. Muszáj megvédenem a saját érdekeimet, akkor is, ha ez konfrontációt jelent... Inkább ő sértődjön meg, mint én legyek ártatlanul rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!