Van itt olyan aki mindent evett csak kisebb mennyisegbe es lefogyott?
Ezt hívják kalóraszámlálásnak.
Sőt, én volt, hogy direkt többet futottam, mint az előírt, hogy többet zabálhassak.
Én ugyan életmódot váltottam komoly változtatásokkal, de nem tartom magam folyamatosan ugyanahhoz az étrendhez s igazán nem vagyok aszkéta. Megvan az az étrend, ami igazán segít, de amikor képes voltam kalóriadeficitet tartani máshogyan, akkor ugyanúgy fogytam, mint a sokkal szigorúbb étrendemen (sőt, sokkal jobban, ha a deficit jobb volt). Semmi nem volt gond, sült krumpli, cukrok (nem répa- s nádcukor, az a múlté), eleve sok édességet eszem (azt pont többé-kevésbé szénhidrátszegényen) s az igazán szigorú étrendem is szembemegy jóformán az összes tipikus fogyókúrás elvvel. Mindig zsírosan eszem, ezt az egyet nem tudom s nem akarom megváltoztatni.
Sosem vettem észre, hogy fogyás szempontjából számítana, mit eszem, mikor, milyen elosztásban, csak a kalóriaegyenleg. Mivel a fogyás szükséges és elégséges feltétele a kalóriadeficit, ez nem is meglepő. Épp csak átkozottul nehéz deficitet összehoznom bizonyos ételekkel, elosztással, de ha mégis megoldom, biztos a siker.
A párom pedig mindig hasonlóan eszik, főleg szénhidrátbomba édességeket és sok zsírt is, ha rendes deficite van, látványosan fogy, ha nem, nem, ha nem is mozog s nem ügyel, hízik. Nyilván nem az étrenden múlik a dolog, az max. segíti sokunkat, de van, akinek igazából mindegy, mert minden kb. ugyanúgy laktatja azonos kalóriában.
Mindketten tizenvalahány kilót fogytunk, én lassan és élvezettel, ő éhezve és gyorsan, majd az utómunkálatokban (20 év alatt az inaktívabb időszakokban néha feljön pár kiló) éhesen (ezt nem tudja kikerülni), de nem koplalva, elég tempósan, szénhidrát- és zsírdús étrenddel, aminek a nagyobbik fele édesség volt.
A mindent evésakkor rossz, ha valakinek pici a kalóriakerete. Nemigen lehet épeszűen lekváros tésztával fogyni, ha 1300 kcalban kell bevinni a szükséges tápanyagokat, ha még vegán is mellé az ember, akkor főleg nem. Fogyni persze bármivel lehet, max. egészségtelenül vagy incifinci mennyiségekkel az előnytelen ételekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!