A szén savas ásvány víz jobban hízlal mint a szénsavmentes?
lehet hogy hülyeség, de egy fogyókúrás oldalon mikor olvastam, hogy milyen folyadékot lehet inni azt írta hogy SZÉNSAV MENTES ásványvíz, vagy csapvíz, és szénsavasról nem írt semmit, pedig én odáig vagyok a szénsavaért, a menteset nem annyira szeretem!
kérlek ne szúrjatok le, ha hülyeséget kérdeztem és köszi a(z értelmes)válaszokat!
12/L
13:21esnek: bár a biológiai vonatkozásokat nem igazán ismerem, de feltételezem hogy a szervezet hasznosítani tud minden vízoldható kalciumot, azaz a Ca2+ ionokat. Szóval ennyi erővel mészkövet is rágcsálhatnánk (bár az élvezeti értéke nem túl nagy) mivel a gyomrunk van elég savas ahhoz, hogy gond nélkül feloldja... még az esővíz is képes óriási barlangokat oldani a mészkőhegységekbe! (csak hogy helyre tegyük a dolgokat...)
egy szó mint száz: a víz NEM hízlal, a szénsavas víz ROSSZ a szervezetnek, 12 évesen pedig NE fogyókúrázzál
Nekem valami olyasmi rémlik a szénsavról meg a csontokról, hogy ezt a szénsavas üdítőkkel kapcsolatban mondták (konkrétan a kólára emlékszem). Ott valami foszforsav keletkezése miatt káros (de hogy az a gyomorból hogy hat a csontokra, azt nem tudom).
Mindenesetre a sima szénsav gondolom azért nem jó, mert felpuffaszt, ezenkívül a fogaknak sem tesz jót, ha folyton savas dologgal érintkezik. De attól a plusz szén-dioxidtól biztos, hogy nem lehet hízni, pláne, hogy nem is marad bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!