Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A szén savas ásvány víz...

A szén savas ásvány víz jobban hízlal mint a szénsavmentes?

Figyelt kérdés

lehet hogy hülyeség, de egy fogyókúrás oldalon mikor olvastam, hogy milyen folyadékot lehet inni azt írta hogy SZÉNSAV MENTES ásványvíz, vagy csapvíz, és szénsavasról nem írt semmit, pedig én odáig vagyok a szénsavaért, a menteset nem annyira szeretem!

kérlek ne szúrjatok le, ha hülyeséget kérdeztem és köszi a(z értelmes)válaszokat!

12/L

2010. máj. 22. 12:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
A viz ne hizlal , csak huz!
2010. máj. 22. 12:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A víz alapvetően nem hízlal (nincs benne kalória), úgy lehet hízni tőle, hogyha a szervezeted sok vizet köt meg (mondjuk pl. azért mert sok sósat eszel), és akkor az is súly ugye. A szénsavas ásványvíz szerintem azért nem jó, mert felpuffaszt(hat).
2010. máj. 22. 12:51
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Pedig hülyeséget kérdeztél de elnézzük.

A víznek 0 kcal tartalma van ihatsz belőle bármennyit nem fogsz meghízni zsírban!

A szénsavmentes ásványvizet pedig a csontok miatt nem ajánlják!

2010. máj. 22. 12:54
 4/12 anonim ***** válasza:
88%

A vízben nincs kalória :)

Viszont amiért érezhetik azt egyesek, hogy "hízlal" az lehet azért, mert ha sokat iszol felpuffaszthat. Amúgy meg a te korodban tényleg a csontok fejlődése miatt jobb hanyagolni a szénsavat (nem engedi beépülni a csontokba a kalciumot).

De mi ez a hülyeség, hogy 12 éves gyerek kalóriákat számol???

2010. máj. 22. 12:57
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Az lenne az igazi! :D
2010. máj. 22. 13:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
de ha a szénsav nem engedi beépülni a csontokba a kálciumot, akkor a kálciumos pezsgőtabletta miért szénsavas?? :))
2010. máj. 22. 13:07
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
12 évesen tilos a fogyókúra, sportolj inkább....
2010. máj. 22. 13:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ki a fene találta ki hogy a szénsav nem engedi beépülni a kalciumot a csontokba.Ha valaki kalciumkarbonátot zabál abból a szervezet nem tud hasznosítani sokat. Viszont a Sandoz tabletta citromsavat és Ca karbonátot tartalmaz és az oldódáskor Ca citrát és szénsav keletkezik a citrát jól szívódik fel és a szénsav azt nem csökkenti.Jó a megfigyelés. Aki tojáshéjat eszik porrátörve az se hasznosít semmit citromsavval kellene oldani.
2010. máj. 22. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
50%

Szóval már leírták, hogy a víz nem hizlal.

Am jobb is a szénsavas ásványvíz, mert a szénsavmentesben több lehet a baktérium (a szénsavasban nem marad meg pont a szénsav miatt), így én is inkább felrázom, vagy kikeverem a belőle a szénsavat, mert én nem szeretem ha nagyon szénsavas.

2010. máj. 22. 13:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

az ivóvizet szigorú szempontok szerint ellenőrzik, nincs benne baktérium, mert többlépcsős fertőtlenítésen megy át. bár a keveréssel sok szén-dioxid távozik a vízből, de nem az összes, ezért ugyanúgy savas kémhatású marad, ugyanúgy káros a szervezetnek hosszú távon. mellesleg a szénsav nem olyan erős sav, hogy a baktériumokat különösebben zavarná... (ha a klóros ivóvíztisztítást túlélte egy baktérium, nem hiszem hogy pont a szénsavban pusztulna el)

egy kémia szakos hallgató...

2010. máj. 22. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!