Milyen alakformáló tornát ajánlanátok?
Tanácsra lenne szükségem. Nincs rajtam túl sok felesleg, eltekintve az "úszógumimtól", amit utálok, és attól, hogy a combom lehetne sokkal, de sokkal feszesebb. . . éppen ezért szeretnék intenzív alakformálásba kezdeni. Heti 3-4x eljárnek kocogni, és mellé vmi tornára gondoltam. Vmi igen hatásos kéne. Callanetics vagy pilates lenne-e a megfelelő?
18/L
Szia nekem tizenévvel ezelőtt egy ismerősöm hónapok alatt lett betonfenekű, álomalakú.
Callaneticstől. Könyvem van, meg DVDm is, csak kitartásom nincs :( Pedig bele kéne kezdenem, egy éve szültem, már illene. Legjobb lenne eljárni valahová, de csak egy helyet találtam Callanetics órákat és az nagyon messze van :
Pilatest nem nagyon ismerem, de hasonló az is, nem?
igen, állítólag hasonló a kettő. azt hiszem kipróbálom a callaneticset:)
utolsó hozzászóló kiváncsi lennék te, mint kivülálló mit gondolsz az intelligenciáról.
na én lennék az az "utolsó hozzászóló"
nesze intelligencia
Az intelligencia az értelem szinonimájaként használt, kettős jelentésréteggel rendelkező tudományos fogalmi absztraktum.
Első jelentésrétegében egy adott személy intelligenciáját értjük alatta, vagyis az értelmességben való részesedésnek egy bizonyos fokára hivatott utalni. Az értelmesség mindig előfeltételezi egy alaptudás kijelölését, amihez viszonyítva meghatározható, hogy valaki ezen alaptudáshoz képest hol helyezkedik el, azaz mennyire intelligens (kevesebbet és/vagy rosszabbul illetve többet és/vagy jobban tud). Egy személy intelligenciája tehát nem más, mint az egyén értelmességi szintje egy előre kijelölt alaptudáshoz viszonyítva.
A fogalom második jelentésrétegében az ember intelligenciáját értjük alatta. Ebben az értelemben az intelligencia az emberi fajra jellemző, szerkezetileg összetett képesség, aminek különböző kutatások (pl. faktoranalitikus vizsgálatok) által feltárható alkomponensei vannak.
A fenti két jelentésrétegből következően az intelligenciavizsgálat is két különböző jelentésréteggel rendelkezik. Első jelentésében az egyedi ember értelmességének különböző feladatokkal való mérését jelenti, míg második jelentésében az intelligencia alkomponenseinek tudományos feltárására, rendszerezésére utal.
Én jártam pilatesre, leírom a tapasztalatokat. Hasra nagyon jó, érezhető volt minden óra után egy elég érdekes kicsit másfajta izomláz... nem olyan mint amikor megcsinálsz hirtelen sokat valamiből, hanem mintha egy baromi nehéz gyakorlatot csiga lassan kell, és amolyan mély fáradtság van utána az izmaidban... (nemtudom jobban megfogalmazni az érzést, de ha rendesen csinálsz végig egy órát megérted)
Az óráról egyébként... végig figyelni kell a hasadra, meg a tartásra emiatt lesz arra nagyon hatékony.
de csináltunk lábra is gyakorlatokat, azok is jól megdolgoztattak.
Ha a pilates mellett döntenél két tanácsot fogadj meg.
az első hogy ha az órán vagy akarj szenvedni. Minden edzést végig lehet csinálni ellazsálva, de akkor nem hatásos. (értem ez alatt hogy mondjuk egy lábemelésnél, ha lendíted a lábad nem ér semmit, ha izomból lassan emeled akkor erősödsz) szerencsére a gyakorlatok nehézségéből adódóan pilatesen ilyen 10 ismétlésszám van ált. egy gyak.ból, szal nem 100asával kell felüléseket csinálni. Viszont azt a tízet nagyon koncentrálva, lassan végrehajtva... kifáraszt hidd el...
a másik technikai tanács, amikor először vagy az órán szólj az edzőnek, hogy még nem ismered a pilatest... Elmagyarázza a tartást meg a légzést, ami nagyon fontos...
Ha nem csinálod ezeket jól akkor negyedét se éri az edzés.
Sok sikert és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!