Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen étkezéssel és mozgásfor...

Milyen étkezéssel és mozgásformával fogytatok le?

Figyelt kérdés
Első sorban olyan nők válasza érdekelne, akik konditerem és speciális gépek nélkül otthon oldották meg a mozgást.

2017. júl. 6. 21:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az elmúlt egy évben bár volt rajtam felesleg, de kivetelesen nem azért mozogtam, mert fogyni akartam, hanem pusztán a mozgás öröméért és hogy erősebb, egészségesebb legyek. Emellett egészségesen kajáltam (többnyire), de akkor sem a fogyás volt a fő szempont (habár űgy 5-8 kilót leadtam).

Most direkt fogyásra álltam rá, de relatíve könnyebb volt, mint előtte bármikor, hiszen nem a 0-ról indultam, hanem sokat mozogtam eddig is.

Ennek ellenére szokás szerint kezdtem el diétázni: lecsökkentettem a kalóriabevitelemet 1100-1200 kcal környékére (tényleg nagyon hízékony vagyok, tudom, hogy ez elvileg nagyon kevés kalória, de én csak úgy tudok heti 1 kg-ot fogyni, hogy ennyit viszek be, ennek nagy része fehérje, és átlag napi 60 percet mozgok mellette).

Csak azt nem kalkuláltam bele a történetbe, hogy jóval többet edzek, mint korábban bármikor. 1 óra kardio (futás vagy bicikli) plusz este ~ 1 óra súlyzós edzés. Na hát ehhez kevés volt a kalóriabevitel, amit hamar el is kezdetm érezni. Úgyhogy maximálisan a szervezetem jelzéseit szem előtt tartva, a sok mozgásra alapozva szépen kialakult az étrendem, ami nagyon bejött: 4 napot edzek egyhuzamban, ez (ld fent) napi 2 órát jelent. Általában az első napon megy a legintenzívebben, értelemszerűen a 4. Napon már elég fáradt vagyok, de valahogy lenyomom. A CH bevitelem az elsőtől a negyedik napig folyamatosan nő (de csak lassan felszívódó!), de azért a negyedik napon is elég diétás mennyiség (olyan 100g lehet maximum, de inkább ennyi sem). 5. Napon viszont pihenés van, általában az izomzatom is elég kimerült, ilyenkor eleresztem magam. Olyan 140-160 g CH-t eszem meg, ebben van rizs, háztartási keksz, csoki, túró rudi.... semmiből nem eszem sokat, de csipegetek kb egész nap 😀 Ha nagyon durva izomlázam van, akkor a 6. Nap is piehenő, de itt már a CH bevitelemet elkezdem megint visszaszorítani (gyorsan felszívódóból max egy rudi reggelire kávé mellé, esetleg 1-2 keksz a nap folyamán). Ha nem nagy mértékű az izomláz, akkor 1 óra délutáni biciklit azért megpróbálok beiktatni.

Aztán kezdődik az egész elölről, a ciklus 1. Napján általában elég nagy intenzitással, mivel a glikogénraktárak feltöltése miatt sokkal több az erőm. Számomra ez a jolly joker diéta, sosem ment még ilyen könnyen a fogyás, és egyáltalán nem sanyargatom magam. Kb a 4. ilyen tudatos cikluson vagyok most túl, és 6 cm-t fogytam csípőről. A kilókat nem nézem, de szerintem nem igazán izomból vesztettem az anyagot, mivel egyre erősebbnek érzem magam, a fehérjebevitelem rendben van, BCAA-t is iszogatok rendszeresen (edzés mellé is), és az alakom is inkább egyre formásabb, semmint szottyadt puding jellegű :)

Konditerembe most nem jarok, habár bátyám is elég edzésmániás, úgyhogy itthon van egy csomo kézisúlyzónk, rúd is (ezt guggoláshoz használom), gépet csak hátedzésnél csigás lehúzásra használok meg hátsó váll edzéshez, illetve egy tricepsz gyakorlathoz, de ha ezeket te kihagyod, attól még simán meg lehet edzeni alaposan minden izmot otthoni edzéssel is :) de sajnos egy-két alapdologra be kell fektetni (pl a súlyzók).

2017. júl. 7. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!