Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit vásároljak a fogyókúrához?

Mit vásároljak a fogyókúrához?

Figyelt kérdés
Igazából első kérdésem az lenne mennyire számít hogy mit eszem az alakom szempontjából. Ha egészségtelenül eszek de kalóriadeficiten belül vagyok akkor is fogyok nem? Mindegy megjött a kedvem a sok zöldséghez. Mit érdemes vásárolni a boltban? Fűszerek,milyen zöldség? Salátához való? csirkemell? olívaolaj?
2017. júl. 4. 10:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Számít mit eszel. Tapasztalatból mondom. Több fehérje és kevesebb ch. Persze fogysz, de hamarabb veszítesz az izomtömegedből és löttyed, formátlan leszel ha mondjuk mindennap tésztát vagy kenyeret eszel.

Vásárolni pl. csirkemell, vagy pulyka. Uborka paradicsom ezekből, saláták (nem jégsaláta, abban kevés a tápanyag). Jó kis salit lehet csinálni. Semmi majonéz meg ilyenek. Öntetnek lehet pici olívaolaj, bazsalikom ilyenek.

2017. júl. 4. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Az egészséged, közérzeted, jóllakottságod miatt nagyon nem mindegy, miut eszel. Igen, rossz étrenddel is fogyhatsz, bár a legtöbbünknek úgy nehezebb, az egyéb hátrányokról nem is beszélve.

Olyat vegyél, ami a diétádba passzol, nem tudhatom, milyen stílusban eszel. A zöldség kvázi minden diétában kiváló s persze szükséged van valami jó fehérjeforrásra is. Hús, túró, sajt, tojás, de fontos részt vállalhatnak a növényi fehérjék is...

Az olívaolaj jó (bár a normál nem jó sütéshez), de én nem szeretem, én vajat és kókuszzsírt használok, bár a zsírbevitelem zöme a fehérjeforrásaimból jön.

Nagyon sokféleképpen lehet diétázni, ez tényleg rajtad múlik. Viszont sokkal jobb, ha tisztán étkezel és alapanyagokat veszel (a minőségre is ügyelve), nem feldolgozott és mindenfélével adalékolt cuccokat. S persze tömény cukorra semmi szükséged, sokunknak fogyáskor különösen előnytelen. Ha már cukor, legyen gyümölcs, lehetőleg friss. Bár van diéta, amiben az sem célszerű, max. mikromennyiségben.

2017. júl. 4. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha lány vagy, akkor bátran befékezheted a szénhidrátot, és viszont fehérjedús kaját egyél! Például vásárolhatnál tejsavófehérje koncentrátumot.

2017. júl. 4. 15:58
 4/4 anonim válasza:

A kalórialimit betartása tapasztalatom szerint valamivel fontosabb, mint a tápanyagösszetétel. Ez alatt azt értem, hogy ha mondjuk hetente 1-szer eszel egy olyan ételt, amivel az ajánlottnál nagyobb lesz a napi szénhidrát vagy zsír beviteled, attól még ugyanúgy fogyni fogsz ha a kalóriatartalma egyébként nem volt magas. Persze ezt nem szabad túlzásba vinned és fontos, hogy többnyire azért meglegyen a megfelelő fehérjebevitel, különben izmot fogsz veszíteni és nem zsírt (aminek a mérleg lehet, hogy örül de a tükör nem). A csirkemell a hal és a saláta kiváló választás és így nyáron egy könnyű joghurtos öntettel jobban is esik mint valami zsíros kaja :) Jöhet az uborka, paradicsom, répa, bab, kukorica illetve nagyon jó ételeket lehet készíteni a karfiolból és a cukkiniből! A krumplival és rizzsel már jobban kell vigyázni és a krumplit mindig főzd vagy sütőben süsd, sose olajban! Úgy általában kerüld az olajban sütést vagy használj nagyon kevés oliva olajat (egy csirkemellhez elég 1,5 evőkanálnyi is). A gyümölcsökben is sokszor meglepően sok a kalória, úgyhogy ezeket sem szabad ész nélkül enni.

Ajánlom a [link] olvasgatását és vezetését, sokat lehet belőle tanulni én azzal fogytam 5 hónap alatt 10 kg-t ;)

2017. júl. 7. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!