Ez a fogyás így jó lesz egyáltalán?
167 cm magas vagyok és 54 kg, 16 éves lány. Eddig a nyári szünetben nem nagyon mozogtam és sok zsíros kaját ettem. Fel is jött 2 kg. Le szeretném adni, és még többet is, ezért kérdem, hogy ezzel a tervvel viszem-e valamire?
Terv:
Minden reggel fél órás erősítő-frissítő torna, ami annyit takar, hogy fekvőtámasz-hasprés-guggolás ilyenek... nem tudom ez használ-e majd valamit.
4-5 napon valami délutáni sport, vagy elhívom a családot egyet bringázni, vagy késő este futok 20 percet egy pihetővel közte (még csak ennyi megy :( ) vagy otthon kardió vagy aerobic edzés 20-30 perc.
Ha fogyás a cél, ami szerintem nálad nem indokolt, akkor mindenképp az étrenden is változtatnod kell.
Zsírt került ( sajt, zsíros disznóhús. májkrém, zsíros ételek) illetve kevesebb szénhidrát. De ne drasztikusan vonj meg mindent!
Torna pedig reggel ha zsírt akarsz égetni, úgy menjen hogy 20-30 perces keringésjavító torrna. Nem csak hasprés és hasonlók, mert meg sem fogsz izzadni, Ha ég a zsír, izzadás is bekövetkezik. Tehát minimum bemelegites, majd terdhuzas 2x15, törzsforgatás 2x10, szerezz be ugrálókötelet, es kb 5-8 perc intenzív ugrálás. kitörés, jobb bal lábra 2x15, majd ezek utan jöhet, hasprés 2x25 kereszt hasprés térddel 2x15, plusz egy kis súlyzós. biceps kar váll mellizom megdolgozás sem árt.
Nem lehetsz minden fogalommal tisztában, de ajánlom hogy keress a neten egy alapszintű aerobikot, ami bár eleinte nehéz. de mire egyre többet fogod csinálni, a végére teljesen hozzászoksz.
Akkor kell majd váltani valami nehezebbre.
Ha nem sportoltál semmit figyelj oda a bemelegitésre, és a kenyújtásra is. Én személy szerint jobban szeretem a reggeli edzeseket, ugyanis lenyugtatja az idegeim, és a hormonjaim, nem vagyok éhes. Este én levezetőnek biciklit, illetve futást ahogy írtad is abszolút javaslom. Nem gond ha nem megy sok, valahol el kell kezdeni :). Én a te korodban gondolni se gondoltam tornára. Örülök hogy 16 évesen ilyen tudatos vagy.
Jelzem, én fél ève kezdtem el az edzéseket. Ma már a napi szintű torna az életem része. Reggel 1 óra zsírégető torna, este seta - futás.
Remélem segítettem. 22/L
Köszönöm a válaszokat!
Elhatároztam magam, hogy most végre megcsinálom, lefogyok, és tényleg készen állok rá. Az étrenden bizony javítani kell, mert hát visszaestem nemrég amikor nagyon ellustultam. Mostantól napi 3 l víz, reggel zab, este tojás vagy natúr joghurt, teljes kiölrésű dolgok, és liszt, gyümölcsök és több zöldség, na meg az esti zöldtea amit lehet átrakok inkább reggelre.
Futni fogok heti 3-szor, meg az otthoni edzések. Az edzéstervet köszönöm, mindenképpen használni fogom!
A kérdésem még az lenne... hogy mikorra tudok ezzel látható eredményeket majd elérni? Úgy értem nem akarom elsietni, nem sürget senki, csak úgy körülbelül ha tisztességgel csinálom, mire leszek vékonyabb?
Azért ideteszek egy képet, azon az elsőn amilyen most vagyok a második pedig a legnagybb cél:
A KÉPEKEN NEM ÉN VAGYOK DE AZ ALAKOM NAGYON HASONLÍT A LÁNYÉRA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!