A búzadara finomított cucc vagy egyben darálják le a búzamagot?
Figyelt kérdés
2017. jún. 24. 08:27
1/5 anonim válasza:
A búza a legfontosabb és egyben leggyakrabban használt gabonaféle. Az a búzaliszt, mely a magfehérjét és a liszttestet hasznosítja, minőség szempontjából fontos anyagokat veszít el. Ezért egészségesebb az a liszt melyet az egész búzaszemből őrölnek. Ezek a teljes kiőrlésűek, melyek tartalmazzák a búzaszem külső rétegeit(korpa) és a csírát. A csíra ásványi anyagokban gazdag E, A vitamin tartalma jelentős. A búzakorpa serkenti a bélműködést és székrekedés esetén hatása kitűnő Az egész búzaszemből pehely magas rosttartalma ellenére könnyen emészthető, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenálló képességét.
2/5 anonim válasza:
A búzadara hántolt (héjától megtisztított) egész búzamag ledarálásával keletkezik. Egyszerűen nincs mit finomítani rajta.
3/5 anonim válasza:
4/5 Andizsuzsi válasza:
ma 09:19!
Gyönyörű válasz volt, csak nem ez volt a kérdés.
Kérdező!
Lehet kapni teljes kiőrlésű (tönköly) búzadarát, de a hagyományos dara a búzamag belsejéből készül.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2017. júl. 6. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!