Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért tartják ebben a topicban...

Miért tartják ebben a topicban olyan sokan a tésztát "ördögtől valónak"?

Figyelt kérdés

Miért lenne jobb szénhidrátforrás például a rizs, mint a teljes kiőrlésű durumtészta?

Én soha nem zártam ki a tésztát, rizst nem eszem.

2017. máj. 1. 19:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
49%

Mert 50g rizzsel kvázi elég egy étkezésre köretnek, mig 50g teszta nevetsegesen kicsi adagot eredményez, viszont elso közelitestben ugyanannyi kcal van bennük. Ezért vagy éhes maradsz vagy többet eszel mint "szabad" ha tésztát választasz.

Nyilván lehet olyan étrendet kialakítani, amibe belefér a teszta, optimális es éhes sem marad a dietazo, de mindez rizzsel sokkal könyebb..

2017. máj. 1. 20:39
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
nem feltétlen ördögtől való, azonban 50 g száraz jázmin vagy barna rizst megfőzől, az normál adag egy étkezésre. 50 g tészta viszont szinte semmi. Nálam pl. nem vált be a tészta diéta alatt. Olyan keveset ehetnék belőle, aminek neki állni sem érdemes, így marad az édesburgony, bulgur, barna rizs.
2017. máj. 1. 21:15
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Nekem semmi bajom a tésztával. Eleve jobban jól lakom egy tésztás ételtől, mint a rizstől. Akkora adagokat nem tudok enni, hogy túl sok kalória legyen egy napra.

Szerintem azok tartják ördögtől valónak a tésztát, akik szerint semmit se lehet enni, csak csirkemellet, rizst és zöldséget.

2017. máj. 1. 21:26
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Engem a kalória laktat, nem a mennyiség, így tök mindegy, hogy rizst vagy tésztát eszem...

De azt nem értem, amit az egyik előttem levő írt.... 100g rizsben 110-130kcal van, és a tésztában is 120-140kcal van, hol itt a nagy különbség 50g-50g között?

2017. máj. 1. 21:42
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

50 gramm rizs az szerintem konkrétan semmi, akárcsak a tészta, nálunk az mindössze 20 dkg és nem laktat. Ez egyéni. Van, akit prímán laktat a tészta.

Én kerülöm a glutént, múltkor is elég meggyőző előadást láttam vele kapcsolatban egy tapasztalt orvostól... Csak egyetlen fontos faktor sok bajnál, de szerintem jobb kihagyni, ha nem muszáj.

Hogy kinek jobb a tk durum, mint a tészta vagy a sima fehérliszt, az egyéni megítélés kérdése. Nekem egyik sem jó, a gluténesek közt pedig alig teszek különbséget (egy kicsike persze van), a rizst preferálom (ha passzol az ételhez, a barnát). A mennyiség is fontos.

Én az édességet nem minimalizálom soha :) Mások vagyunk. (A répacukor zéró toleranciás nálam, az mondjuk igaz.)

2017. máj. 1. 23:44
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

50 gramm tészta nehogy kevés legyen már.

Én mákos tésztának 100 grammot főzök és van mikor nem tudom megenni. Ez a tészta, cukor, meg a zsir is csak a média hülyesége. Mindent lehet enni csak normálisan mértékkel. Akkor nincsenek falási rohamok és elhizás se.

2017. máj. 2. 07:23
 7/14 anonim ***** válasza:

Teljes kiőrlésű durum spagettit szoktam főzni. Általában a zacskó felét főzöm ki egyszerre. Kalóriatartalom 100g = kb340

Csinálok hozzá csirkemell carbonarat. Háromszor tudtam belőle enni. És még mára is maradt egy kis adag tészta. Szóval szerintem, ha van hozzá hús köret, sokkal jobban laktat. A zöldséggel ellenben én nem tudok jól lakni. És szerintem, aki eleve ahhoz van hozzá szokva, hogy egyszerre kisadagokat egyen, az nem fogja magát túl enni és bátran ehet tésztát. Én sem mondok le róla, csak hogy rizst egyek, amikor azt éppen nem kívánom.

2017. máj. 2. 07:44
 8/14 anonim ***** válasza:
Hát a pontozásból is látszik, hogy sokak mindent ördögtől valónak gondolnak :)
2017. máj. 2. 09:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Akit laktat vagy nem vérszegény a cöliákiától, annak nem ördögtől való, szerintem nyugodtan lehet enni.

Nálam az a gond, hogy tésztából sajnos képes vagyok együltő helyemben megenni a fél napi kalóriamennyiségemet a teljes szénhidráttal, így csak ritkán eszem, mondhatni az íze kedvéért. A rizsért sem vagyok oda, a barna macerás, a maréknyi fehértől meg egy óra múlva megőrülök az éhségtől. Így inkább salátákat eszem, a tészta vagy a rizs apró kiegészítésként szerepel nálam.

2017. máj. 2. 12:09
 10/14 anonim ***** válasza:

#6: De, 50g tészta szörnyen kevés. 200-300 grammal, plusz nagyon sok sajttal már jóllaknék, ha laktatna a szénhidrát, ami nem igaz... Természetesen ha van előtte egy tartalmas leves és utána egy csomó süti, az más.

Nem mindenki képes pici adagokkal jóllakni s ez önmagában nem gond, attól még fogyhat az ember, hogy sokat eszik egyszerre (nekem máshogy esélyem sincs). S nem mindenkit laktat a tészta, akár 50 gramm, akár 250, akár több.

2017. máj. 2. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!