Eddig ment a fogyás, de megállt. Miért?
En 20 kilot fogytam egy ev alatt , en se ehezessel hanem csökkentt adagokkal.,
Az egy ev alatt nekem is többször volt plató, amikor a fogyas megallt , ez alt minden 4-5 ik kilónál elöfordult, es olyankor stagnaltam 2-3 hónapot, olyankor kicsit pihent a szervezer, idöt kapott a bör, en is ettem kicsit többet akkor , de este 6 utan tovabbra se semmit.
Tehat arra odafigyeltem , h ne hizzak hanem stagnaljak.
Utana megint kevesebbet ettem , jóval kevesebbet, es igy ment le a 20 kiló.
A lényeg , h ne add fel. Ilyenkor könnyu vissza hizni, a szervezet is panikban van , es termelödnek evésre buzditó hormonok , hiaba nem éhezéssel fogytál, akkor is az agy érzékeli a zsirraktárak csökkenését.
Ezek a panik hormonok 2 evig termelödnek , a fogyas utan.
Nagyon nehez ellenuk harcolni.,
2 út all elötted , h megtörd a platót, 1 még tovabb csökkented az adagokat , vagy 2 növeled az edzest.
Ha csökkented az adagokat es növeled az edzest egyszerre , akkor kiéhezteted a szervezeted , kifarasztod, aminek eredmenye folyamatos éhség, es hizas.
Tehat vagy , vagy.
A helyzet az, h mar a tested hozzaszokott ahhoz a kaloriamennyiseghez amit most eszel , az anyagcsere hozzálassult a csökkentett kalóriákhoz es ez mar nem elég a fogyashoz , de ne add fel , mert fogyas vegbemegy folyamatosan, tisztulnak az erek is, ami nem latvanyos, idönkent a szervek között fogy el a zsir.
A fogyas szakaszokban megy , az is igaz, ahogy a hizas is
Egyszerű matek az egész! :)
Bevitt kalória-A szervezeted által felhasznált kalória. Annyi a lényeg, hogy mindig mínusz legyen az eredmény, ezáltal fogyni fogsz!
Magyarul ha többet égetsz el, mint amit beviszel, fogyni fogsz.
Lehet akármilyen megrekedés, ha ez a szám mínusz, valahonnan fogyni fogsz!! (Persze vannak érdekes esetek, de azok csak egy kis ideig tartanak(azalatt is fogysz, csak nem feltétlenül zsírból..))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!