Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Eddig ment a fogyás, de...

Eddig ment a fogyás, de megállt. Miért?

Figyelt kérdés
Tavaly szeptemberben 110kg voltam és 183cm, szóval elhatároztam le szeretnék fogyni kb. 80-85kg-ra. Azelőtt összeettem mindent, amit megkívánt a szemem, de az elhatározásom óta javarészt kerülöm a zsíros ételeket, kenyérféléket. Reggelire általában gyümölcs joghurttal, ebédre a menzás kaja (azt hiszem az belefér :)), majd estére, olyan 17óra körül valami natúr csirkemell, vagy valami hasonlót szoktam enni. 4 hónap alatt szépen lement 10kg, de itt megállt a dolog. Már lassan 4 hónapja csak ennyit eszek és meg kell mondjam elég nehéz nem megenni a finomságokat! :D Szóval az lenne a kérdésem, hogy miért állhatott meg a fogyásom? Nem eszek többet, nem mozgok kevesebbet. Sőt, kicsivel még többet is mozgok.

2017. ápr. 30. 22:29
 1/5 anonim ***** válasza:

En 20 kilot fogytam egy ev alatt , en se ehezessel hanem csökkentt adagokkal.,

Az egy ev alatt nekem is többször volt plató, amikor a fogyas megallt , ez alt minden 4-5 ik kilónál elöfordult, es olyankor stagnaltam 2-3 hónapot, olyankor kicsit pihent a szervezer, idöt kapott a bör, en is ettem kicsit többet akkor , de este 6 utan tovabbra se semmit.

Tehat arra odafigyeltem , h ne hizzak hanem stagnaljak.

Utana megint kevesebbet ettem , jóval kevesebbet, es igy ment le a 20 kiló.

A lényeg , h ne add fel. Ilyenkor könnyu vissza hizni, a szervezet is panikban van , es termelödnek evésre buzditó hormonok , hiaba nem éhezéssel fogytál, akkor is az agy érzékeli a zsirraktárak csökkenését.

Ezek a panik hormonok 2 evig termelödnek , a fogyas utan.

Nagyon nehez ellenuk harcolni.,

2 út all elötted , h megtörd a platót, 1 még tovabb csökkented az adagokat , vagy 2 növeled az edzest.

Ha csökkented az adagokat es növeled az edzest egyszerre , akkor kiéhezteted a szervezeted , kifarasztod, aminek eredmenye folyamatos éhség, es hizas.

Tehat vagy , vagy.

A helyzet az, h mar a tested hozzaszokott ahhoz a kaloriamennyiseghez amit most eszel , az anyagcsere hozzálassult a csökkentett kalóriákhoz es ez mar nem elég a fogyashoz , de ne add fel , mert fogyas vegbemegy folyamatosan, tisztulnak az erek is, ami nem latvanyos, idönkent a szervek között fogy el a zsir.

A fogyas szakaszokban megy , az is igaz, ahogy a hizas is

2017. ápr. 30. 23:04
 2/5 anonim ***** válasza:
16%

Egyszerű matek az egész! :)

Bevitt kalória-A szervezeted által felhasznált kalória. Annyi a lényeg, hogy mindig mínusz legyen az eredmény, ezáltal fogyni fogsz!

Magyarul ha többet égetsz el, mint amit beviszel, fogyni fogsz.

Lehet akármilyen megrekedés, ha ez a szám mínusz, valahonnan fogyni fogsz!! (Persze vannak érdekes esetek, de azok csak egy kis ideig tartanak(azalatt is fogysz, csak nem feltétlenül zsírból..))

2017. máj. 1. 08:03
 3/5 anonim ***** válasza:
2-es, ez lehet, hogy a matematikában így működik, de a gyakorlatban mégse, hanem úgy, ahogy az 1. írta. Valószínűleg a szervezetünk bonyolultabb, mint az egyszeregy. Minden fogyókúrában vannak stagnálások, azt fokozott akaraterővel át kell vészelni, aztán beindul újra. Bár a 4 hónap stagnálás nekem nagyon soknak tűnik.
2017. máj. 1. 09:46
 4/5 poiu ***** válasza:
0%
A stagnálás természetes. Sajnos benne van az is, hogy az elején vizet is veszítesz. Ezerféle diéta van, kipróbálhatod az időszakos böjtöt. Az első lépésben hagyd ki a reggelit. ha megy, akkor hagyd ki az ebédet.
2017. máj. 1. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Eszedbe ne jusson főétkezést kihagyni! Kifejezetten elengedhetetlen a vércukor szinten tartása.
2017. máj. 1. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!