Mit tudnék tenni falásrohamok ellen?
Múlt heten minden nap falásroham tört rám. Egyszerűen nem tudtam ellenállni, gondoltam, ha tegnap se volt belőle gond, akkor ma se lesz. Aztán hétvégén elhatároztam, hogy hétfőtől ellenállok, járok edzésre, egészségesen eszem és lefogyok pár kilót ami feljött a falásrohamok miatt. Hétfőn és kedden voltam edzeni, sikeresen bírtam. Szerdán viszont már nem tudtam ellenállni. Megettem este 1 tál müzlit tejjel, 1 tábla wavel étcsokit és 3 zabszeletet. Már így is feljött múlt héten pár kiló, nem szeretnék elhízni. Az étrendemmel lenne a gond? Ezeket ettem:
Reggeli:zabkása (cukkinivel,eritrittel fahéjjal ízesítve)
Tízórai:csirkemell, mexikói zöldségekkel
Ebéd:sulis menzán tejszínes főzelék valami mirelit hússal, alma
Uzsi:4 puffasztott rizs, kettőre csirkemellet tettem sajttal, a másik kettőre sonkát sajttal, zöldségekkel
Vacsora:kb 100-120 gr túró, natúr joghurttal, fehérjeporral, mazsolával és útifű maghéjjal kikeverve.
Ez így kb mennyi kcal lehetett? Mi lehet az oka a falásrohamnak? Az ebédet 12:30 körül fogyasztottam, utána kb egy óra múlva hihetetlen éhes lettem. Aztán kb csak 5-re értem haza, akkor ettem a pufirizst, aztán olyan 7 körül a túrót, a roham olyan 9 körül tört rám. Bármit csináltam, tanultam, beszélgettem a szüleimmel, olvastam, stb csak azon kattogott az agyam, hogy ennem kell. Megvártam amíg a szüleim lefeküdnek aludni, magamhoz vettem a sok kaját és nekiláttam. Valahogy megnyugodtam utána, most pedig mardos a bűntudat másnap reggel ahogy megláttam a hasamat, hogy a múltheti zabától meg a mostani zabától hájasabb. Rosszul vagyok és most tört rám a bűntudat, valahogy este nem éreztem.
Még egy dolog:azt tapasztaltam, hogy ha edzek akkor nincs ilyen. Edzés után hazajövök és akkor arra tudok gondolni, hogy nem szeretném teljesen elcseszni az edzés eredményét, nem szeretnék feleslegesen edzeni, ezért kibírom. Heti 3-4x járok, de emiatt csak nem járhatok minden egyes nap. Kérlek segítsetek! Mit tegyek hogy újra rendbejöjjek? Múlt hét előtt számoltam és leírtam a kalóriákat, ezzel azért hagytam fel, mert úgy gondoltam hogy egy kicsit beteges hogy mindent grammra pontosan kimérek és a szüleim is mondták már ezt. Hányni nem hánytam, attól félek. Mit tehetnék? Jár valaki hasonló cipőben? Jól szeretnék kinézni, de akkor amikor rámtör a roham valahogy nem érdekel semmi más.
167 cm vagyok, 17 éves lány, 52 kilóról 55,3-ra híztam meg. Mondhatjátok, hogy ez víz, meg még a bennem lévő kaja, de ez nem igaz, mert a hasam hájasabb lett, a combomon is látom hogy vastagabb. Egyébként életmódot váltottam, nem eszem cukrot, fehér lisztet, zsíros, olajos ételeket. Még most, pár kilónál szeretnék leállni. Kérlek segítsetek! Pszichológushoz fogok menni, pénteken lesz az első alkalom, de addig is szeretnék valamit tenni. Köszönöm ha végigolvastad és normálisan válaszolsz!
Szia!
Ha rendszerben akarsz gondolkodni, lifetilt.hu - olvass, nézelődj és a facebookon a lifetilt diéta pro csoporhoz csatlakozz. ( itt már wlwve minden kérdésedre megvan a válasz)
Nem rossz, amit csinálsz, csak kell még egy kis löket :)
Amúgy a LT-en kívül a builder.hu oldalon, és a biotechusa honlapján is találhatsz jó cikkeket a témakörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!