Mennyi túlsúlytól kezdődnek a betegségek?
21/L vagyok 163 cm 70 kg, éppen adom le :D 1,5 kiló ment le kb. Viszont az életmódom meg a túlsúlyom miatt én már elkezdtem fáradékony lenni, hatalmas alvásigényem volt, meg volt olyan időszakom pár hónapja hogy a normál kaja mennyiség nem volt elég és állandóan csak enni akartam, de az se volt mindegy hogy mit.
Mikor kezdődnek a komolyabb problémák?
Gondolom, ez erősen egyéni is s nem mindegy, mennyi ideig tart. Nekem ugyanekkora magassághoz volt 80 kg fölötti súly is, semmiféle változást nem tapasztaltam, mozgékonyságban sem meg semmi. Az alvásigényemnek köze nincs a súlyomhoz. Nekem ugyanannyi étel kell sajna 20 kilóval könnyebben is (miközben a súlytartó mennyiségem csökkent), ez sem változott, ami elég fura, de ez van.
Többszáz kiló túlsúlynál már nincs az a genetika, ami megment, de 20-30 kiló 1-2 évtizedig nem olyan komoly, hogy mindenkinél legyen érezhető hatása. Nyilván terheli a testet s nem jó, de hogy az ember maga érezze is...
Ez egyén és genetika függő.
Ha a felmenők között volt pl. cukorbeteg, vagy magas vérnyomás, akkor 10-20 kg tartós súlyfelesleg mellett is kialakulhatnak a bajok, viszonylag fiatalon.
(Persze, akár egy normál súlyú embert is fenyeget ilyen esetben a veszély)
Viszont, az is lehet, hogy soha nem lép fel semmilyen szövődmény, csak idősebb korban, esetleg súlyosabb formában, mint általában.
Szóval az egész lutri. A túlsúly a kockázatot növeli, de nem garantálja a betegséget. (Nem minden dohányos lesz tüdőrákos).
Az extrém, 150+ kg testtömegnél viszont garantáltak a szövődmények.
Kb veled vagyok egy magasságú, voltam már 47 és 87 kiló is, jelenleg épp fogyásban lévő, 73 kiló vagyok :)
Ez mindenkinél más, a fáradékonyságot annyiban vettem észre, hogy amikor már rendszeresen, minden nap sportoltam, az elején persze, hulla voltam, de az első hét végétől átbillent a mérleg, lényegesen több energiát éreztem magamban úgy nagyjából mindenhez. Az előtte érzett "tespedtség" eltűnt.
Nekem 2 hete emeltük meg a napi mozgásmennyiségemet ismét, most nem aluszékony és fáradékony vagyok minden nap, hanem totálisan kimerült. ( nagyedzéses napokon 7-fél nyolc körül kidőlök már :D) De jó értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!