Mennyit kéne fogyjak az en koromban?
40 eves nö vagyok, 167 cm es 85 kiló.
Van rajtam mit fogni, mi volna az idealis súlyom?
Hasonló számokkal nekem kell vagy -30 kiló, -20-nál még nem is volt olyan sok változás hasi tájon (akin jobban eloszlik, annak jobb e szempontból).
De egy izmosabb nőnek kevesebb is OK (nekem is izmosodnom kell). A testzsírszázalék s kicsit az egyéni ízlés számít.
40 évesen sem más a helyzet, mint 20 évesen, a háj akkor is háj.
40 evesen miert lenne 10-15 kiloval tobb az egeszsegugyileg idealis sulyod, mint mondjuk 30 evesen?
A magassagodhoz 60-65 kg korul van az "idealis" suly, tehat ami orvosilag, egeszsegugyileg a legjobb lenne a testednek hosszu tavon. Epp most kellene arra mar figyelni, hogy a szervezeted, szived, izuleteid ne kapjanak extra terhelest a sulytobblet miatt.
Nyilvan a suly csak egy dolog, emelett most meg boven idoben vagy, hogy beallj egy egeszseges eletmodra, mozgassal, taplalkozassal.
En is a 40-hez kozelitek, no vagyok, gyerekeket is szultem es a sulyom epp annyi, mint 20 eve volt. A kulonbseg max az, hogy 20 evesen 2x leguggoltam felvenni az apropenzt es mar kerek volt a fenekem, most viszont rendszeresen edzenem kell ugyanazert es odafigyelni a szenhidratokra, hogy ne lassuljon be az anyagcserem. Most mar joval konnyebben szedi fel a testem a zsirt, mint az izmot, de ezt kompenzalom a mozgassal es az evessel, igy max a borom kevesbe feszes, de a testalkatom nem valtozott.
Menni fog az neked is, ha akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!