Egészséges nasi ötletek?
Edzem, egészségesen, tisztán étkezem, és próbálom magamtól távol tartani az édességeket, de az irodában a lányok egész nap édességeket esznek, sőt, kiteszik közösbe. Ellen tudok állni neki legtöbbször, de nagyon sokszor rám jön, hogy úgy ennék, így nehéz.
Mit tudok ilyen esetekben magamnál tartani, ami alternatíva lehet?
Köszönöm a válaszokat.
Az egIk oka annak, hogy vegan vagyok, hogy imádom az édes ízt.
Nap mint nap eszem magas szénhidrát tartalmú, sőt gyorsan felszívódó dolgokat tele szőlőcukorral pl napi 2500-3000kcal lazán lemegy, de van, hogy több is, futok sportolok, mindig dugig vagyok energiával, de hála a zsírszegény étrendnek a szénhidrát el is tud égni... nem hízok egy grammot sem... 186cm 80kg
30/f
Cerbonát hanyagolnám, csak éhesebb leszel tőle.
Natúr magvakat (pekándió, kesudió, mandula, földimogyoró stb) ajánlom, mértékkel, illetve cukormentes étcsoki szintén mértékkel, mivel ezek alacsony szénhidráttartalmúak és sok jó zsírt tartalmaznak, ami a vércukorszintedre is jótékony hatással lesz.
De tudsz akár otthon is sütni magadnak diétabarát sütit, interneten számtalan recept van erre, nézz körül!
Én néha fehérjeszeleteket szoktam még venni, de ez nem túl olcsó dolog, szóval ritkán engedem meg magamnak. Ebből is a Biotech Zero Bar-t, nagyon finom és tiszta kaja.
Plusz ha finom fehérjét veszel, akkor édességvágy csillapítására is megfelelő lehet egy turmix.
Túróból és egy kis zablisztből egy csomó édességet lehet készíteni.
Pl,túrós süti (bármilyen),túrótorta,muffin,pogácsa
vagy palacsinta túró nélkül simán csak víz vagy tej +zabliszt.
Aztán cukkiniből és édesburgonyából is rengeteg recept van.
Pl. cukkinis mákos süti (2 ek zabliszt,egy cukkini reszelve,1 bögre mák, édesítő, 1 bögre tejh v víz,kis szódabikarbóna)
cukkinis brownie,édesburgonyás brownie, avokádós brownie (pl édesburis: 1 nagy édesburgonya ,2 nagy tojás,65 ml felolvasztott kókuszzsír, édesítőszer,4 evőkanál zabliszt, 3 evőkanál holland kakaópor,1/4 evőkanál sütőpor, 1/4 evőkanál fahéj,fél vaníliarúd kikapart belseje, csipet só.
Aztán a legegyszerűbb zabkeksz (1 banán,30-40g zabpehely,Magvak,Gyümics,Kakaópor.
A lényeg hogy gyúrható masszát kapj ez függ a banán nagyságától de majd látod az állagán kell e bele még zab. Ezt összegyúrod, teszel bele, amit épp szeretnél magvak,gyümi,kakaópor sütőpapírra lapítod majd előmelegített sütőben 180fokon kb 15p alatt kész.
Aztán múlthéten csináltam pl bounty-t:
Kb. 2 dl kókusztejet felfőztem 3 kanál zabpehely liszttel és két kanál édesítővel, hogy sűrűbb masszát kapjak, ebbe ment bele 10 dkg kókuszreszelék és egy kis vanília aroma.A masszát betettem egy formába, és rövid időre a fagyasztóba tettem, hogy kicsit Közben 90%os csokit megolvasztottam, és azzal vontam be a szeleteket. Szerintem isteni finom.
Piskóta is alap amit rengetegszer csinálok:
4 tojás,4 evőkanál víz,2 csapott evőkanál eritrit,5 evőkanál zabpehelyliszt,1 kk sütőpor
Összekutyulod,tojásfehérjét felvered azt a végén hozzáadod a többi alapanyaghoz,tepsibe sütőpapíra simítod,sütőben 170 fokon 10 perc alatt megsütöd.
Feltekered még melegen,ha kihült letekered megkened mondjuk házi édesítőszeres lekvárral és visszatekered,kész is :)
Hirtelen ennyi jutott eszembe,ezeket gyakran csinálom.
Sütiket most nem írok, de tényleg sok lehetőség van, én ma sajttortát sütöttem (a csuda tudja, milyen a normál sajttorta, én ketogén recepteket néztem, illetve ami a dobozon volt s összekombináltam :D plusz tettem bele mazsolát a párom miatt, de nem szigorú ketogénben végülis belefér). Sokunknak ideális a szénhidrátszegény süti, a fehérje és a zsír jól szokott laktatni.
De valami olajos mag és mazsola is remek nasi, nyilván a sok cukor és zsír miatt nem nagy mennyiségben, de a töménysége miatt nem is kell sok. Ha megdarálod az egészet, remek kis bonbonokat kaphatsz, de simán eszegetve is remek (csak úgy el tudok szállni a mennyiséggel, inkább akkor alkalmazom, ha a többi étkezésem nagyon minimális).
Sokkal inkább 1-2 ilyen bonbon, vagy egy kis saját, nem cukros piskóta, mint rászabadulni a benti édességekre...
Nyilván van, akinek a gyümölcsök is jók (nekem csak az aszalt vagy esetleg a banán), de az nem mindenkinek alternatíva. Én odavagyok értük, de az édességigényemre nem ideálisak. Ahhoz általában kakaó is kell, a már említett bonbonoknak jól áll az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!