Ha valaki 155cm/96 kg-nál kezd el koplalni, és hónapokig teszi, az anorexiás lesz?
Ha lyesmi gondolataid vannak, akkor már anorexiásnak lehet téged nevezni. Az anorexia nem súlyhoz kötött, és egy 40 kilós ember nem "anorexiásabb", mint egy 50kg-s. Ne koplalj, mert 1: egészségtelen, 2: plöttyedt leszel, mert leépülnek az izmaid, 3: a túl gyors fogyás miatt nagyon lógós marad a bőröd, 4: abbamarad a hormonális és fizikai fejlődésed=elmarad a menzeszed, nem fogsz nőni tovább, nem leszel magasabb stb, 5: vitaminhiány és egyéb más hiánybetegségek miatt hullani kezd a bőröd, nagyon szőrös leszel, főként a hátadon
De persze ez nem érdekel, éheztesd csak magad, ha erre vágysz.
Kedves előző!
Te aztán nagy paraszt vagy... De oké, tegyük fel, hogy nem bírja ki az 1 éves koplalást, de mondjuk elkezdi éheztetni magát, utána összezabál mindent, majd elkezdi hánytatni magát a kérdező. Most az jó lenne? Nem, és ha már ilyen gondolatai vannak, akkor nem gúnyolódni kell rajta, hanem lebeszélni a hülyeségről.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy én a kérdésre kértem, hogy válaszoljatok, nem az ítélkezést? Nem is tudjátok kiről van szó. A barátnőm miatt írtam ki, ő ennyi, de igazatok van, én vagyok a paraszt.
A koplalás nem feltétlenül tesz valakit anorexiássá.
DE!
Ha az illető utálja magát és bűntudata van evés után (vagy ha túllépi a szerinte megfelelő kalórialimitet), az éhezés nem csak a fogyás, hanem önkínzás érdekében csinálja, esetleg kényszeresen edz, pánikol nehány kalória miatt, akkor igen, anorexiás.
Sajnos sokan kötik az étkezési zavarokat testsúlyhoz, pedig nem kellene.
A legnagyobb hülyeség, hogy 16-os BMI alatt diagnosztizálhatnak valakit anorexiával. Mert ha valaki 18-cal érzi magát dagadéknak, és az összes lelki tünet megvan, annak kevésbé van szüksége segítségre, mint aki 15.9-cel teszi ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!