Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A dohányzás igazából hizlal, nem?

A dohányzás igazából hizlal, nem?

Figyelt kérdés

Sok olyan véleményt hallani, miszerint a dohányzás miatt nem esznek olyan sokat, ezért segít a fogyásban. Sokan emiatt nem akarnak leszokni: félnek, hogy meghíznak.

Valóban így lenne ez?

Én 16 évesen szoktam rá a dohányzásra, s az első néhány hónapban valóban elvette az étvágyamat, fogytam is, ugyanakkor szerintem hosszútávon inkább a súlyfelesleg kialakulását segíti elő.

Jelenleg 21 éves vagyok, nehezemre esik pl. a futás, mert a tüdőmet annyira legyengítette a dohányzás. Emellett általában étkezés után szeretek dohányozni, így naponta többször eszek azért, hogy dohányozhassak. Összességében 20 kilóval vagyok több, mint akkor, mikor elkezdtem a dohányzást.

Most próbálok megszabadulni ettől a káros szenvedélytől, mert ismét mozogni szeretnék annak érdekében, hogy ismét formába jöjjek.

Nektek mi a véleményetek a dohányzás és az elhízás közötti kapcsolatról?

2017. márc. 21. 10:25
 1/8 anonim válasza:
0%
Azt írod 21eves vagy?Milyen magas és hány kg vagy ehhez?
2017. márc. 21. 10:33
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
A nikotin csökkenti az étvágyat, aki dohányzik, sokkal kevesebbet eszik. Aki leteszi a cigit, az általában elhízik, mert a nikotint és a pótcselekvést evéssel kompenzálja.
2017. márc. 21. 10:41
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Nem is hizlal és nem is fogyaszt.

Láttam kövér és kifejezetten sovány dohányost is.

Nyilván egy erős dohányos nem bírja annyira a futást, lépcsőzést, de úgy is lehet valaki vékony, akár sovány is, hogy semmit sem sportol.

Nem a dohányzás miatt híztál meg, hanem a többi rossz szokás miatt. De jó ötlet, hogy leszokjál és a többin is változtass.

2017. márc. 21. 11:35
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Némiképp gyorsítja az anyagcserét és enyhíti az étvágyat.
2017. márc. 21. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

"Emellett általában étkezés után szeretek dohányozni, így naponta többször eszek azért, hogy dohányozhassak. Összességében 20 kilóval vagyok több, mint akkor, mikor elkezdtem a dohányzást. "

Itt a valasz/od, semmi titok.

2017. márc. 21. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:
54%

"Emellett általában étkezés után szeretek dohányozni, így naponta többször eszek azért, hogy dohányozhassak."

Ezt nem is láttam, ehhez külön gratulálok.

2017. márc. 21. 16:36
 7/8 anonim ***** válasza:
A dohányzás gyorsítja az anyagcserét és elveszi az étvágyat picit. Mikor leszoksz szépen belassul az anygacsere, de ez ellen lehet tenni. 15 évesen kezdtem cigizni, nem is híztam és nem is fogytam akkor. Most 26 évesen próbálok leszokni, lassan 2 hónapja nem gyújtottam rá, azóta fogytam egy kilót, mondjuk odafigyelek hogy ne hízzak. Egészségesebben eszem, mint előtte és igyekszem többet mozogni.
2017. márc. 21. 17:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Dohanyzas leszokas utan sokan potcselekves miatt esznek tobbet,foleg nasikat. Ennek tudhato be.

A dohanyzas alatti elhizas meg szerintem azert mert alapjaraton aki sok eve dohanyzik az nem olyan fitt ,mintha nme dohanyozna. Szepen betunyul stb. Nem fontos neki a mozgas meg hogy egeszsegesen kajaljon. Akinek fontos az ugye le is szokik.de ez mellekes. De a dohanyosok nagyresze ellustul teljesen sok evnyi cigizes utan. Ok nem igen veszik eszre,de ha nem cigiznenek 2 honapig meglplepodnenek mennyire mas energia szinten lennenek mint jelenleg. Persze kivetelek vannak mindegyik pelda alol.

2017. márc. 21. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!