Ha édesanyám csinalt paprikás krumplit amibe tett szalonnát, de én szalonnát nem eszek, így mennyi kalorianak számoljam?
# 2
Ott a pont. Soha nem értettem ezt a pörkölt/kolbász/szalonna démonizálást vs. az tésztaételek könnyűek hiedelem.
Engem amúgy már egy egészen kis adag krumpli is "kiüt".
A túlevéssel mindig baj van, akkor is, ha zsírból történik... Mindössze a legtöbb ember könnyebben túleszi magát szénhidrátból s az egészség szempontjából is rossz a modern ember által evett rengeteg cukor és liszt. De attól még semmi baj nincs a szénhidráttal, jó energia az is. Nem tud mindenki zsírt enni zsírral s egy kis fehérjével.
Ami a kérdést illeti, ha az ember viszonylag pontos értéket akar, mindent le kell mérnie grammra, máshogy nem megy...
"De a szalonna, kolbász és társaikban eszméletlen sok a kalória." Kérdező olvass utána, más is számít. A krumpli sokkal durvább, mint a szalonna maga.
Btw én úgy fogytam, hogy simán megettem a szalonnát, csak magában retekkel vagy salátalevéllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!