Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek heti 1x 5km...

Szerintetek heti 1x 5km futással lehet bármennyit is fogyni/formálódni?

Figyelt kérdés
2017. márc. 10. 09:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
1500*
2017. márc. 10. 12:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Ha heti 3 alkalom 5 km beleférne, azzal lehetne fogyni.

Ha elmegy 300-400 kcal egy futással, akkor az egy héten 1000 kcal körül van. Az több, mint 10 deka zsír, egy hónapban kb. fél kiló.

És ha heti 3x eljársz, akkor akár már egy hónap után többet fogsz bírni, akár távban, akár időben, akár intenzitásban, könnyebben végzel majd más mozgásokat is - szóval biztos, hogy jó úton jársz, ha fogyni akarsz.

De heti 1 alkalommal önmagában tényleg nem jutsz semmire.

2017. márc. 10. 12:12
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

Ja, és ne a bevitt kaját számolgasd, hanem azt, hogy mennyit adsz le!

Aztán ha elégedetlen vagy a fogyással, mozogj többet, mozogj intenzívebben!

1500 kcal mellett nekiállni sportolni úgy, hogy most vagy teszem azt 2000 felett és nem nagyon csinálsz semmit... tudod, mi lesz ez? Állandó éhezés és erőtlenség. Nem megy úgy a mozgás sem, nem jön az eredmény. És ekkor a kalóriaszámolgatók mit csinálnak? Lecsípnek még 100-200 kcal-t. És még szarabbul érzik majd magukat. Ez fenntarthatatlan, abba is hagyják az egészet, a kilók meg szépen visszamásznak.

Tartsd inkább a kajádat (max. vágd ki a nyilvánvaló feleslegeket, mint a csokik, meg fél liter kólák), és mozogj többet. Ennyi változást elbír a szervezeted.

Lehet, hogy így jó, ha havi 1 kiló fogyás összejön, viszont azt az életmódváltásod eredménye lesz, nem pedig a kajaelvonás, aminek a hatása addig tart, amíg a kaját megtagadod.

Én 20-25 kilót adtam így le. A kaját megtartottam, a mozgást megemeltem. Heti 2 cselgáncs, 3 futás (6-7 km-ek, bő fél óra alatt) A súlyom most is ingadozik, akár 3-4 kilókat is, de ez tényleg annak a függvénye, hogy eljutok-e mozogni, és esetleg bejön-e a szokásosnál több sör, édesség, ilyesmi.

Mondom, sportolni mindig lehet, a kaját nem tudod egy szint alá vinni...

2017. márc. 10. 12:19
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
Kalória dedicites ètrend a lènyeg. Ha az nincs meg, akkor a napi 5 km is kevès lehet.
2017. márc. 10. 12:48
 15/18 anonim ***** válasza:
51%

Kalóriadeficites étrend... Ez az utóbbi idők leggyakoribb kifejezése a gyakorikérdéseken... Hihetetlen! Mondjuk jobban hangzik, mint hogy kalóriaszámlálás - merthogy igazából ennek a szinonimájaként használja mindenki.

Pedig miről van szó?

A kalóriadeficit összetett szó, előtagja a kalória, mely az energia mértékegysége, utótagja a deficit, ami hiányt jelent.

Mitől alakul ki a kalóriadeficit? Mihez képest lesz "hiány"? A felhasznált energiamennyiséghez képest.

Mennyit használsz fel? Attól függ, mennyire vagy aktív, mennyit mozogsz. Minél többet mozogsz, annál többet égetsz.

Egy világbajnok ökölvívó megehet napi 10.000 kalóriát, és emellett lehet deficites. Margó a főkönyvelő eszik 1800-at, de nem mozog semmit, kocsival jár, házimunkát megcsinálja a bejárónő, és így 1800-al is többletben van, nem érti, hogy ősztől tavaszig hogy jött fel már megint 5 kiló...

Tehát a ehetsz te akármennyit, deficitben akkor leszel, ha többet mozogsz az elfogyasztott mennyiségnél. Ekkor ugyanis a tartalékaidból szerzed a hiányzó mennyiséget. Először a véredből megy ki a glükóz, aztán a májadban tárolt glikogén alakul glükózzá, aztán a zsírból nyersz energiát, végül a fehérjéket kezdi bontani a szervezeted - magyarul az izmaid épülnek le. Ez mondjuk már igen kóros éhezés.

Persze könnyebb a deficitet összehozni, ha 1500 bevitt kalóriád van. Nekem az életbenmaradás is deficites lenne ennyi kajával...

2017. márc. 10. 13:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Achilles lehet,hogy le lett pontozva,ettől függetlenül igaza van.

Ez maximum kocogás de még annak is kicsit gyenge.

Én sem voltam soha jó futó,de mikor kezdtem 37 perc volt a legrosszabb időm. (és én akkor kocogtam)

Lényeg a lényeg,fogyás szempontjából az égegyatta világon semmi értelme a heti 1x5km futásnak.

Formálódni inkább intervall futással fogsz (bár a 45 perces idő miatt ettől még erősen óvaintelek)de ebből is kellene heti 3 alkalom.

2017. márc. 10. 13:31
 17/18 anonim ***** válasza:
15! Jaj de kis okoskodò vagy. Nyìlvàn nem mindenkinèl ugyanaz a deficit. Rengeteg mindentől függ. De ettől még a kalòria deficites étrend mint szòval mi a bajod? Ha a kèrdező sportolò múlttal rendelkezne, ezt tudnà. Akik idejàrnak kèrdezni, fogalmatlanok, ezèrt ìrunk relatìv alacsony kalòriatartalmù ètrendeket. 1500-1600 kcal pedig egy tök àtlagos diètàs ètrend alapja lehet. Az egyèni szintedet ez alapjàn belőheti az ember.
2017. márc. 10. 15:49
 18/18 anonim ***** válasza:

A "kalória deficites étrend" önmagában értelmezhetetlen fogalom. Viszont azt sugallja, hogy az étkezés a kulcs.

100 emberből 99 itt úgy értelmezi, hogy a deficitet a bevitt kalória csökkentésével lehet elérni.

Ez a hibás hozzáállás. Ez teszi a fejekben a kalóriaszámlálás szinonimájává. Pedig a kalóriadeficit nem azt kell, hogy jelentse, hogy keveset eszek.

Kevés étellel nem lehet eleget mozogni. Kevés étellel könnyen borul a kiegyensúlyozott táplálkozás. Sőt, az aktív életmódhoz kifejezetten szükség lenne extra tápelemekre. Sókra, fehérjékre, meg persze szénhidrátokra és zsírokra, vitaminokra, nem mindegy a foszfor, a kálium, a magnézium... Ezeket egy normál étrenddel általában mindenki meg is szerzi.

Amikor viszont 8 deka rizsekben, meg fél szelet sonkákban és 1,2 dl natúr joghurtokban és fél banánokban kezd számolni az ember, akkor jó eséllyel bukja a szükséges tápanyagokat is. Lehet, hogy az energiát sikerül belőni x kalóriára, csak épp minőségileg fog éhezni.

A kalóriadeficites életmódot (figyeled, nem étrendet, hanem életmódot), ami a fogyáshoz valóban szükséges nem az étel kicentizésével kell összehozni. Ezt tudja is mindenki, hogy ha koplalással dob le néhány kilót, akkor az egyből visszajön, amint a koplalással leáll.

Az elégetett energiára kell összpontosítani! Ott minden az egyéntől függ! Enni kell, enni jó. Mozogni is kell, mozogni is jó! Együnk hát sokat, és mozogjunk sokat! Mi ebben a bonyolult? Mi ebben az okoskodás? Hát nem jobb ez, mint kopogó szemmel és a cukorhiánytól fájó fejjel felmászni a futópadra és lenyomni pár km-t úgy, hogy az ember legszívesebben hagyná az egészet a pcsába? Mint ahogy legfeljebb pár hét múlva hagyja is, amikor a tartalékai kimerülnek, a teste jelezni fog. Emberünk meg elkönyveli magában, hogy " b'sszameg, idén is megpróbáltam, csináltam két hónapig, de én nem tudok lefogyni, ilyen a genetikám".

Pedig csak enni kellett volna normálisan.

2017. márc. 10. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!