Hogyan fogyókúrázzak ha cukotbetegségre hajlamos vagyok?
Anya, az anyukája és az apukája is cukorbeteg volt. Néha érzem hogy alacsony a cukrom. Legalacsonyabb miért 3,5 a legmagasabb azt hiszen 6,5 volt. Tudom, hogy ezek nem annyira rossz eredmények de inkább vagyok elővigyázatos, mert olyan 4,5-nél már eléggé szédülök.
Spinningelni készülök heti 2x és mellette szeretnék valami jó kis diétát.
Van ötletetek?
Nagyon köszönöm a válaszokat! Tegbap el is jutottam bevásárolni, vettem teljeskiörlésű kenyeret, műzliket, salátákat egyszóval elèg sokmindent de még nem érzem, hogy finomabb lenne mint az eddig fogyasztott ételek. :)
Nekem az fura még, hogy egyem a lassú felszívódású szénhidrátokat de tízóraira, ebédre és uzsonnára egyek gyors felszívódásut is. Hogyan? Vagy mi az ami egészséges a pépes zöldségeken kívűl?
lehet, hogy azért ízlik nekem jobban, mert ez magos kifli tele mindenféle mag töredékekkel és ropog miközben rágom. próbáltam fehér lisztből készült falatot is enni, de attól pár perc után nagyon savanyú lett a szám, mert sok szénhidrát van benne és ahogy kezd lebomlani a széóámban, a szénhidrátokból savas anyag képződik. Már nagyon elszoktam az ilyen kelmetlen ízektől mint ami a fehérkenyéré. Az nem is csak kellemetlen de nagyon ártalmas is. ugyanúgy mint a sok tömény cukor. Ami szénhidrátot nem használ el a szervezet, azt a máj átalakítja elraktározható energia formává, vagyis zsírrá, lipoproteinné és az elindul a testszerte megtalálható zsír raktárak felé. Közben itt-ott lerakódik belőle egy kevés az érfalako is, de egy egészséges étkezésű és jó cukor anyagcseréjű embernél hamar le megy annyira a vércukor szint, hogy megint szénhidrátra lesz szüksége a szervezetnek. Akkor megint a vérbe jutnak a koleszterinből részek, legelőször az ami a legkönnyebben elérhetően az érfalakon rakódott ki, és letisztul onnan.
Így működik az egészséges szervezet.
A diabéteszes embernél soha nem esik le annyira a vérben a cukor szintje, hogy szükség legyen alap esetbern is a lerakódott zsírokhoz nyúlnia, sőt inkább a vér magasabb cukor szintje miatt a máj még több zsírt (lipoproteint) szintetizál, ezek is elindulnak a tet zsír raktárai felé és közben itt-ott lerakódnak az érfalakban is, de ott már előzőleg is keletkeztek lerakódások és ahhoz hozzá tapad és hízlaja az érfalakon lévő koleszterin plakkot, ami ezek után csak tovább vastagodik és ez okozza a cukorbeteg embernél a végzetes szövődményeket, ha csak nem szed gyógyszert a beteg, ami lecsökkenti a koleszterin szintjén a labor normál érték alsó értéke környékére és a cukor szintjét is csökkenteni kell, mert abból keletkezik a zsír, ami az érbetegségeket okozza kezeletlen esetben.
Amikor én cukorbeteg letem, akkor egyből azt kérdeztem kétségbe esetten, és most akkor nem is ehetek már csokit?
Azóta rájöttem, hogy ez nem így van. Csak cukrosat nem lehet enni. Akkor még eleinte furcsa volt az édesítő íze, de ma már természetes, mint azelőtt a cukor.
Ezek csak megszokáson múlnak. Ma már a régi szénhidrátos dolgok nem ízlenek. Van amikor olyan 1 dekás falatot megkóstolok, csak, hogy milyen is lenne. de nem jó. Nagyon savanyú lesz utána a szám íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!