Mi az az étel, amiben nagyon sok kalória van és mégsem telít annyira?
Valamit nagyon elszámolhattál, egy 160 centis nőnek kizárt, hogy 1900 kalória kellene fekvéshez.
Megnéztem az adataiddal itt (ez egész hitelesnek mondható):
Az életkorodat nem tudtam, betippeltem 20-at, mert dolgozol, de számold újra.
Kb. 2100 kcal jött ki a fizikai munkára súlytartáshoz.
Heti negyed kg hízáshoz kb. 2450 kcalt kéne enned, ennél gyorsabban nem kell hízni.
Viszont javaslom, hogy mellőzd a tábla csokik "betolását", mert nálad pont olyan káros, mint a kövéreknél.
Engem érdekelne pl. a mai és a tegnapi étrended, abból több dolog kiderülne. Ha 3 tál bablevest egész napra értetted, az kevés. Ha vacsira, akkor sok. :)
Köszönöm a segítséged. Egyébként jól tippeltél, 22 vagyok.
Tegnapi kajám: reggel kávé, utána 2 pizzás kifli,2 túró rudi, törtkrumpli 2 szelet rántotthússal, egy alma, egy egy étkezés között néhány kis csokika ☺ egy zacskó csipsz,este egy tányér káposztás bableves füstölthússal. Ja meg még napközben betoltam egy nagy hosszú szendvicset,amiben sonka volt,sajt,zöldségek.
Ma kb ugyanez. Reggel kávé, 2 pizzáskifli,2 túrórudi, ebédre egy tányér bableves,tele hússal,bőrrel. Utána nasinak ettem egy kis madártejet gabonapehellyel. Most megint ettem egy tányér bablevest. De szerintem ma még fogok enni valamit.
A csipsz meg hasonlókat felejtsd el, mert nincs olyan sok kalória bennük, de közben meg tele van ártalmas anyagokkal, amiktöl megbetegedsz.
Viszont a tojás nagyon jó ilyen célokra, ha pl 5 tojást megsütsz rántottának, akkor maga a tojás kb 450 kcal, ha ehhez még valamennyi zsiradékot is használsz, az megint pluszban van - és ettöl még nem lesze pukkadásig.
Az elözö vagyok még egyszer: a bablevesböl egy nagy adag meg csak kb. 385 kcal, és sokkal jobban tele vagy vele, mint az 5 tojással lennél.
A tojaához meg 1 evökanál zsiradék kb 100 kcal.
Ezt ki kell tapasztalni, de tippjeink azért lehetnek.
A tojás eléggé laktató (nekem magasan a leglaktatóbb étel), viszont térfogatra kevés, könnyű sokat enni belőle (s elrontani a fehérjebevitelünket, de azért nem mindenki akkora tojásrajongó).
A zsír jó ötlet lehet sokaknak, de van, aki annyira jóllakik vele, hogy zsíros étrenden csak koplalni tud.
A szénhidrát a legtöbb embert kevésbé laktatja, de ez egyéni. Van, aki 2 kiló zöldségétellel többször belakik, s van, aki egyszerre benyomja s éhes marad, csak éppen feszül a gyomra.
Az olajos magvak sokakat rosszul laktatnak, én pont ambivalens vagyok velük, mert nagy mennyiség laktat, de egy kicsi feltűnésmentesen belesimul a napba s hasonló a helyzet egy kevés zsírral itt-ott...
A gyümölcsről is hallottam már mindenfélét. Van, akit laktat, más farkaséhes lesz tőle, illetve van, aki minden további nélkül be tudna iktatni napi 1 kiló banánt csak úgy, pluszban.
Próbálkozni kell, ez mindenkinél más.
Azt bevallom, nem tudom, mi az, hogy telít, én ezt az érzést nem ismerem. Én jóllakom vagy sem, a jóllakáshoz pedig sok-sok kalória kell alkalmanként, viszont az étrend és az étkezéseim száma s ideje ad némi mozgásteret a megfelelő kalóriabevitelben.
A jó étrendet alapvetőnek tartom, bármi is a cél. Egyszerűen a mennyiséggel, arányokkal kell játszani.
Zsíros kajákat kell enni, a zsír ad a legtöbb kcal-t.
Példa: Mogyoró: 100g-ban 50g zsír>kb 650kcal összesen.
császárszalonna zöldségekkel,paradicsom,paprika,hagyma.
a csoki meg cukor evést verd ki a fejedből ha el szeretnéd kerülni a diabéteszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!