Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi az az étel, amiben nagyon...

Mi az az étel, amiben nagyon sok kalória van és mégsem telít annyira?

Figyelt kérdés
Nem tudtam,hogy melyik kategóriába írjam,de gondoltam,hogy akik itt vannak,nagyjából tisztában vannak a kalóriákkal. Nekem az lenne a problémám,hogy nagyon sovány vagyok. 160cm 42 kiló. (Lány) hízni szeretnék ,de nem megy. Voltam orvosnál is , de egyszerűen 2-3 kilónál több nem jön fel. Netes kalkulátorral kiszámoltam hogy kb 1900 kalóriát égetek el alapból ha egész nap csak feküdnék. De nem tudok,mert olyan a munkám hogy fizikai munkát végzek. És így mégtöbb kalóriát égetek el , de annyi összesen nem eszek meg. Pl egy nap elégetek kb 3000 kalóriát, de megenni kb csak 1500-nagyon maximum 2000 kalóriát égetek. De babgulyástól kezdve pörkölt,mindenfélét eszek és ezektől jól lakok. Sokszor eszek egy nap , van hogy pl 3 tányér bablevest is eszek hússal,mellette betolok egy tábla csokit vagy egy zacskó csipszet. Gyümölcsöket is szoktam enni,de több már nem fér belém. Tudtok olyan ételt ,ami nem telít annyira és sok kalória van benne? Mert nyilván egy nap a rendes ételek mellé nem bírnék 3-4 tábla csokit megenni,mert nem is túl egészséges meg hosszútávon nem is bírnám anyagilag.

2017. febr. 16. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon elszámolhattál, egy 160 centis nőnek kizárt, hogy 1900 kalória kellene fekvéshez.

Megnéztem az adataiddal itt (ez egész hitelesnek mondható):

[link]

Az életkorodat nem tudtam, betippeltem 20-at, mert dolgozol, de számold újra.

Kb. 2100 kcal jött ki a fizikai munkára súlytartáshoz.

Heti negyed kg hízáshoz kb. 2450 kcalt kéne enned, ennél gyorsabban nem kell hízni.

Viszont javaslom, hogy mellőzd a tábla csokik "betolását", mert nálad pont olyan káros, mint a kövéreknél.

Engem érdekelne pl. a mai és a tegnapi étrended, abból több dolog kiderülne. Ha 3 tál bablevest egész napra értetted, az kevés. Ha vacsira, akkor sok. :)

2017. febr. 16. 18:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged. Egyébként jól tippeltél, 22 vagyok.

Tegnapi kajám: reggel kávé, utána 2 pizzás kifli,2 túró rudi, törtkrumpli 2 szelet rántotthússal, egy alma, egy egy étkezés között néhány kis csokika ☺ egy zacskó csipsz,este egy tányér káposztás bableves füstölthússal. Ja meg még napközben betoltam egy nagy hosszú szendvicset,amiben sonka volt,sajt,zöldségek.

Ma kb ugyanez. Reggel kávé, 2 pizzáskifli,2 túrórudi, ebédre egy tányér bableves,tele hússal,bőrrel. Utána nasinak ettem egy kis madártejet gabonapehellyel. Most megint ettem egy tányér bablevest. De szerintem ma még fogok enni valamit.

2017. febr. 16. 19:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A csipsz meg hasonlókat felejtsd el, mert nincs olyan sok kalória bennük, de közben meg tele van ártalmas anyagokkal, amiktöl megbetegedsz.

Viszont a tojás nagyon jó ilyen célokra, ha pl 5 tojást megsütsz rántottának, akkor maga a tojás kb 450 kcal, ha ehhez még valamennyi zsiradékot is használsz, az megint pluszban van - és ettöl még nem lesze pukkadásig.

2017. febr. 16. 19:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Az elözö vagyok még egyszer: a bablevesböl egy nagy adag meg csak kb. 385 kcal, és sokkal jobban tele vagy vele, mint az 5 tojással lennél.

A tojaához meg 1 evökanál zsiradék kb 100 kcal.

2017. febr. 16. 19:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt ki kell tapasztalni, de tippjeink azért lehetnek.

A tojás eléggé laktató (nekem magasan a leglaktatóbb étel), viszont térfogatra kevés, könnyű sokat enni belőle (s elrontani a fehérjebevitelünket, de azért nem mindenki akkora tojásrajongó).

A zsír jó ötlet lehet sokaknak, de van, aki annyira jóllakik vele, hogy zsíros étrenden csak koplalni tud.

A szénhidrát a legtöbb embert kevésbé laktatja, de ez egyéni. Van, aki 2 kiló zöldségétellel többször belakik, s van, aki egyszerre benyomja s éhes marad, csak éppen feszül a gyomra.

Az olajos magvak sokakat rosszul laktatnak, én pont ambivalens vagyok velük, mert nagy mennyiség laktat, de egy kicsi feltűnésmentesen belesimul a napba s hasonló a helyzet egy kevés zsírral itt-ott...

A gyümölcsről is hallottam már mindenfélét. Van, akit laktat, más farkaséhes lesz tőle, illetve van, aki minden további nélkül be tudna iktatni napi 1 kiló banánt csak úgy, pluszban.

Próbálkozni kell, ez mindenkinél más.

Azt bevallom, nem tudom, mi az, hogy telít, én ezt az érzést nem ismerem. Én jóllakom vagy sem, a jóllakáshoz pedig sok-sok kalória kell alkalmanként, viszont az étrend és az étkezéseim száma s ideje ad némi mozgásteret a megfelelő kalóriabevitelben.

A jó étrendet alapvetőnek tartom, bármi is a cél. Egyszerűen a mennyiséggel, arányokkal kell játszani.

2017. febr. 16. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Zsíros kajákat kell enni, a zsír ad a legtöbb kcal-t.

Példa: Mogyoró: 100g-ban 50g zsír>kb 650kcal összesen.

2017. febr. 17. 17:21
 7/8 anonim ***** válasza:

császárszalonna zöldségekkel,paradicsom,paprika,hagyma.

a csoki meg cukor evést verd ki a fejedből ha el szeretnéd kerülni a diabéteszt.

2017. febr. 17. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Ajanlom neked az olajos magvakat,dio,mogyoro,kesudio,aszaltgyumolcsok,méz,kókusz,zsiros tej,fagyik
2017. júl. 20. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!